Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Livet är en schlager för Lars Erickssong (Will Ferrell) vars dröm om att uppträda på och vinna Eurovision Song Contest inleddes när han 1974 såg ABBA vinna med sin "Waterloo". Hans vän Sigrit Ericksdóttir (Rachel McAdams) är sedan barnsben förtjust - rent av betuttad - i Lars, men han är för dum eller för fokuserad på att bli känd och vinna Eurovision för att inse fakta. Sigrit lärde sig tydligen prata och sjunga efter Eurovision 1974, vilket hon försöker påpeka när hennes mamma Helka (Elin Petersdottir) påpekar att Sigrit hänger alldeles för mycket med Lars.

Hur Will Ferrell smälter in med oss svenskar

Skådespelaren och konikern Will Ferrell är, som många av oss vet, gift med en svenska och besöker Sverige ofta och länge. I en intervju med James Corden så berättar Will hur han med lätthet (typ) smälter in med oss andra svenskar. Lite senare så talar han också om sin nya film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, som har haft premiär på Netflixi juni i år, där man får följa Will rollfigurs i den europeiska schlagerfestivalen. Jag kommer att skriva mer om den filmen framöver.

 

Daddy's home!

När uppföljaren till Will Ferrells och Mark Wahlbergs film Daddy's Home - Daddy's home 2 - är på väg upp på svenska biografer så tycker jag det är dags att lyfta fram ett klipp från Expressen TV från ungefär två år tillbaks. En intervju där Anne-Sofie Näslund försöker hålla skådespelarna på mattan, men de börjar snacka om Sverige, hur svenska de två är, varför Ann-Sofie är ifrån och allt möjligt. Kul klipp!

 

Semi-Pro

Jackie Moon (Will Ferrell) äger det halvprofessionella laget Tropics i Flynt, Michigan. Det går sådär, de är inte högt upp i ligan direkt, men Jackie har kul och gör så gott han kan. Då och då spelar han lite poker med sitt grabbgäng och där finns bland andra Lou Redwood (Will Arnett), Bobby dee (Andy Richter), Cornelius Banks (Tim Meadows) och Dick Pepperfield (Andrew Daly). De snackar om allt möjligt, hit och dit och så smakar Lou på något som står och puttrar vid pokerbordet och utbrister följande:

Blades of glory

Konståknings-VM går av stapeln i Stockholm och storfavoriterna är amerikanerna Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) och Jimmy MacElroy (Jon Heder), två svurna fiender där Jimmy står för det klassiska och fina och Chazz för det svulstiga och snuskiga i konståkningsvärlden. När Jimmy har gjort sin uppvisning på isen och åker tillbaks till sitt bås för att invänta domarnas poäng kan man höra följande i bakgrunden:

Speaker: "Mina damer och herrar..."
Jimmy: "Well coach?"

Talladega nights - The ballad of Ricky Bobby

Verkstadskillen Ricky Bobby (Will Ferrell) tar chansen att visa vad han går för när den vanlige racerföraren inte orkar kämpa längre. Det visar sig att Ricky är en jävel på att köra och ganska snabbt blir han en av de bästa i USA på att köra racingbilar. Sponsoren Larry Dennit, Jr. (Greg Germann) är dock inte lika glad i Ricky som publiken är och kontrakterar därför den franske racingstjärnan Jean Girard (Sacha Baron Cohen) som är en vulgär typ och är filmens bov så att säga.

Will Ferrell gör film om Sverige

Hollywood-stjärnan Will Ferrell, 39, har svensk fru och sommarstuga utanför Stockholm.
Nu ska han göra en film om Sverige.
Den ska handla om en amerikan som kommer till mörkret i Sverige avslöjar Ferrell.

Filmen är tänkt att handla om en amerikan som skickas till Sverige-kontoret av sina chefer. Kulturkrockar, ljusterapi och hur sakliga vi svenskar kan vara är något som han tror kommer att finnas med i filmen. Exakt när filmen ska spelas in är dock oklart.

Taggar

Kicking & screaming

Phil Westons (Will Ferrell) tävlingsinriktade pappa Buck (Robert Duvall) kickar sin egen sonson ur fotbollslaget. Phil tvingas mer eller mindre ta över som tränare i sonens nya, riktigt usla lag - som direkt förstås får storstryk av farfars lag. I en scen har hjälptränaren Mike Ditka (Mike Ditka) spårat upp två italienska grabbar, med extrem talang... När Phil och Mike ska övertyga pojkarnas farbror om att de ska gå med i laget lockar Phil med att om killarna umgås med andra killar som pratar engelska kommer de att lära sig engelska mycket snabbare: