will ferrell

Semi-Pro

Jackie Moon (Will Ferrell) äger det halvprofessionella laget Tropics i Flynt, Michigan. Det går sådär, de är inte högt upp i ligan direkt, men Jackie har kul och gör så gott han kan. Då och då spelar han lite poker med sitt grabbgäng och där finns bland andra Lou Redwood (Will Arnett), Bobby dee (Andy Richter), Cornelius Banks (Tim Meadows) och Dick Pepperfield (Andrew Daly). De snackar om allt möjligt, hit och dit och så smakar Lou på något som står och puttrar vid pokerbordet och utbrister följande:

Blades of glory

Konståknings-VM går av stapeln i Stockholm och storfavoriterna är amerikanerna Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) och Jimmy MacElroy (Jon Heder), två svurna fiender där Jimmy står för det klassiska och fina och Chazz för det svulstiga och snuskiga i konståkningsvärlden. När Jimmy har gjort sin uppvisning på isen och åker tillbaks till sitt bås för att invänta domarnas poäng kan man höra följande i bakgrunden:

Talladega nights - The ballad of Ricky Bobby

Verkstadskillen Ricky Bobby (Will Ferrell) tar chansen att visa vad han går för när den vanlige racerföraren inte orkar kämpa längre. Det visar sig att Ricky är en jävel på att köra och ganska snabbt blir han en av de bästa i USA på att köra racingbilar. Sponsoren Larry Dennit, Jr. (Greg Germann) är dock inte lika glad i Ricky som publiken är och kontrakterar därför den franske racingstjärnan Jean Girard (Sacha Baron Cohen) som är en vulgär typ och är filmens bov så att säga.

Kicking & screaming

Phil Westons (Will Ferrell) tävlingsinriktade pappa Buck (Robert Duvall) kickar sin egen sonson ur fotbollslaget. Phil tvingas mer eller mindre ta över som tränare i sonens nya, riktigt usla lag - som direkt förstås får storstryk av farfars lag. I en scen har hjälptränaren Mike Ditka (Mike Ditka) spårat upp två italienska grabbar, med extrem talang... När Phil och Mike ska övertyga pojkarnas farbror om att de ska gå med i laget lockar Phil med att om killarna umgås med andra killar som pratar engelska kommer de att lära sig engelska mycket snabbare:

Night at the Roxbury

Den här rysligt dåliga filmen är baserad på en 3-minuters-sketch från Saturday Night Live och har endast en bra scen. Steve (Will Ferrell) och hans tillfälliga flickvän, som är pervest besatt av heminredning, ska genom sitt bröllop förena föräldrarnas två butiker, en blom- och en lampbutik. Då de en sen kväll leker lite bland lakanen för Emelie (Molly Shannon) in diskussionen på vad de ska ha i butiken. Steve föreslår stolar, sängar och prydnadssaker. När Emelie når klimax så skriker hon ut:

Prenumerera på RSS - will ferrell