Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Buffy och vampyrerna

Avsnitt: Selfless

Anya Jenkins (Emma Caulfield) är en hämnd-demon man får reda på hur hon blev detta, eftersom hon från början bara var en vanlig kvinna. År 880 i byn Sjornjost hette hon Aud och hade en man, Olaf (Abraham Benrubi), som inte kunde hålla sina händer i styr. Olaf kommer hem på eftermiddagen och han och Anya/Aud har en konversation som liknar svenska i början, men som mer och mer blandas ihop och bara blir ett kackel som inte kan kännas igen som sammahängande svenska. Men, som sagt, i början låter det så här:

Olaf: "Aud! Rara, vackra Aud! Jag är så hungrig så jag skulle kunna ata upp ett litet barn!"
Anya/Aud: "Olaf! Är du skadad? Du luktar blod och musk."
Olaf: "Vackra flicka, vackra flicka! Det krävs mer än en skara mindre troll för att få ner stora Olaf!"

Audio file

Och vidare:

Anya: "Låt mej passa upp dej."
Olaf: "Jag är ok. Fast jag tar gärna lite mjöd."
Anya/Aud: "Ska bli."

Audio file

Anya/Aud misstänker, och får senare bevis för, att Olaf har haft en affär med Rannveig som jobbar i byns bar. Anya/Aud gör det enda rätta och uttalar en förbannelse över Olaf och förvandlar honom till ett troll. Han ser ut som ett troll, och skrämmer naturligtvis byborna från vettet. De rusar omkring och skriker Troll! Troll!

Bybo: "Ett troll!"
Bybo: "Det är det största troll jag någonsin sett!"
Bybo: "Spring! Ta era barn och... (ohörbart) ."
Olaf: "Stanna! Stanna. Det är Olaf."
Bybo:"Trollet går under Olaf (ohörbart) ".
Olaf: "Jag är Olaf!"

Audio file

Skådespelarna fick ett fonetiskt manus så att deras munrörelser skulle stämma med det nya svenska ljudspåret. Dock så tyckte regissören att skådespelarna gjorde ett så bra jobb med att tala svenska att han behöll deras röster.

Affisch för tv-serien Buffy och vampyrerna

AcidNero, Thomas Lundström, Fredrik Pettersen, Jens Ljungblad, Sven Wallman, Johanna Eriksson och Sara H. Stort tack till Sara H, Sven Wallman och Fredrik Pettersen som skrivit ner allt de säger och kommit med extra information om avsnittet Selfless. Mattias Johansson har kommit med ännu mer information, tack för det.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.