The Block Island sound

Det händer något konstigt vid Block island-sundet. Fiskar spolas upp på land i massor och människorna som bor vid sundet dagdrömmer och blir stående, mer eller mindre onåbara. Harrys (Chris Sheffield) och Audrys (Michaela McManus) pappa Tom (Neville Archambault) kanske mer än någon annan. Så en dag är Tom borta. Hans båt hittas ute till havs och när Harry ger sig ut till samma plats och gör ett dyk tuppar han av och vaknar på durken i sin båt åtskilliga timmar senare. Det är något lurt på gång kan man väl säga.

Eternals

För många tusen år sedan skickades tio eternals till jorden. Eternals är utskickade av så kallade celestials, en slags varelse som övervakar universum över otaliga mängder tid. Eternals är mer eller mindre odödliga, och har olika förmågor. En del kan förvandla saker, en del kan flyga, en del kan skapa avancerade maskiner. De tillbringar några tusen år på jorden och hjälper människorna att ta större evolutionära steg framåt än om vi människor hade fått sköta det på egen hand.

Minion

En demon terroriserar världen (fast egentligen bara New York) där den blivande prästen Lukas (Dolph Lundgren) ställs öga mot öga med den och räddar världen lagom till millenieskiftet. Fast filmen tar fart med en annan ton som också finns med under filmen, vilket är den globala uppvärmningen (i anslutning till millenieskiftet). En radioröst (Mark Trafford) lägger stämningen redan i filmens början:

Stranger things

Avsnitt: The body

Det är i början av 1980-talet och Will Byers (Noah Schnapp) har försvunnit från jordens yta. Han antas vara död, men hans vänner Mike Wheeler (Finn Wolfhard),  Lucas Sinclair (Caleb McLaughlin) och Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) tror att
han fortfarande lever. När de letar efter honom så finner de en fåordig flicka (Millie Bobby Brown) , med övernaturliga krafter. Hon kallar sig Eleven och har flytt från ett labratorium och är ovan vid världen utanför.

Fringe

Avsnitt: In absentia

I sista säsongen av Fringe befinner sig Olivia (Anna Torv), Peter (Joshua Jackson), Walter (John Noble) och Astrid (Jasika Nicole) i framtiden, närmare bestämt år 2036. Jorden har invaderats av de så kallade Observers, observatörer, och allt är annat än bra. Walter har för länge sedan tänkt ut en plan om hur de ska bli av med observatörerna, men hans minne är inte vad det har varit (och vi får sedan reda på att han själv har suddat ut vissa minnen själv så han inte ska kunna bli tillfångatagen och pressad att berätta vad han vet).

Buffy och vampyrerna

Avsnitt: Selfless

Anya Jenkins (Emma Caulfield) är en hämnd-demon man får reda på hur hon blev detta, eftersom hon från början bara var en vanlig kvinna. År 880 i byn Sjornjost hette hon Aud och hade en man, Olaf (Abraham Benrubi), som inte kunde hålla sina händer i styr. Olaf kommer hem på eftermiddagen och han och Anya/Aud har en konversation som liknar svenska i början, men som mer och mer blandas ihop och bara blir ett kackel som inte kan kännas igen som sammahängande svenska. Men, som sagt, i början låter det så här:

Fenomen

Nate Pope (Forest Whitaker), kompis till George Malley (John Travolta) som är huvudpersonen i det här dramat, har en hobby som han delar med många andra världen runt. Han är kortvågsradiofantast. I ett rum i sitt hus har han sin sändare och mottagare och på väggen bakom honom sitter en massa QSL-kort. Dessa QSL-kort skickas som en bekräftelse på att man har pratat med varandra över radion. Ett slags vykort där man tackar för senast kan man säga. I en scen i filmen kan man se ett gult kort med bokstäverna SM6MGZ, en anropssignal som är baserad i Sverige. "SM" står för svensk radioamatör.

Out on a limb

I den här nästan fyra timmar långa TV-filmen om Shirley MacLaines liv så inleder hon ett förhållande med en brittisk politiker, Gerry Stamford (Charles Dance) och för att inte bli igenkänd då de träffas i London, Paris, Hong Kong och alla andra stora städer så förkläder hon sig, något som hon berättar här:

Arkiv X

Avsnitt: Sunshine days

Oliver Martin (Michael Emerson) är begåvad med telekinesi, men har lite svårt att använda den på rätt sätt vilket har orsakat två personers död. Scully (Gillian Anderson) och John Doggett (Robert Patrick) har lyckats övertyga Oliver om att de ska hjälpa honom kontrollera hans krafter mot att de får använda honom som bevis för att telekinesi verkligen finns. För att övertyga de styrande på FBI lyfter Oliver upp Skinner (Mitch Pileggi) framför ögonen på andra styrande på huvudkontoret. Efter uppvisningen går alla utom Oliver in i ett angränsande rum och pratar lite då följande kommer upp:

Buffy och vampyrerna

Avsnitt: Inca mummy girl

Buffys skola ska ta emot utbytesstudenter och Cordelia (Charisma Carpenter) ska då husera en svensk kille som heter Sven och mellan henne och Buffy (Sarah Michelle Gellar) låter så här:

Cordelia: "Oh, there's mine. Sven. Isn't he lunchable. Mine's definately the best."
Buffy: "What are you looking at?"
Cordelia: "Pictures of our exchange students. Look. 100% Swedish, 100% gorgeous, 100% staying at my house!"