Julietta och andarna

Julietta Boldrini (Giulietta Masina) är strax över 40 och har en man som har skaffat sig en älskarinna. En serie händelser gör att Julietta får styrkan att lämna sin man och därigenom få ett lyckligare liv. En av händelserna är en seans som i förlängningen gör att Julietta träffar Pijma (Valeska Gert), en person med ockulta förmågor, som är på besök i Europa i några dagar. Julietta är en av många som är med i en gruppseans där Pijma svimmar, eller blir ett med Gud, som en av deltagarna säger. Dialogen fortsätter:

The Block Island sound

Det händer något konstigt vid Block island-sundet. Fiskar spolas upp på land i massor och människorna som bor vid sundet dagdrömmer och blir stående, mer eller mindre onåbara. Harrys (Chris Sheffield) och Audrys (Michaela McManus) pappa Tom (Neville Archambault) kanske mer än någon annan. Så en dag är Tom borta. Hans båt hittas ute till havs och när Harry ger sig ut till samma plats och gör ett dyk tuppar han av och vaknar på durken i sin båt åtskilliga timmar senare. Det är något lurt på gång kan man väl säga.

Eternals

För många tusen år sedan skickades tio eternals till jorden. Eternals är utskickade av så kallade celestials, en slags varelse som övervakar universum över otaliga mängder tid. Eternals är mer eller mindre odödliga, och har olika förmågor. En del kan förvandla saker, en del kan flyga, en del kan skapa avancerade maskiner. De tillbringar några tusen år på jorden och hjälper människorna att ta större evolutionära steg framåt än om vi människor hade fått sköta det på egen hand.

Minion

En demon terroriserar världen (fast egentligen bara New York) där den blivande prästen Lukas (Dolph Lundgren) ställs öga mot öga med den och räddar världen lagom till millenieskiftet. Fast filmen tar fart med en annan ton som också finns med under filmen, vilket är den globala uppvärmningen (i anslutning till millenieskiftet). En radioröst (Mark Trafford) lägger stämningen redan i filmens början:

Stranger things

Avsnitt: The body

Det är i början av 1980-talet och Will Byers (Noah Schnapp) har försvunnit från jordens yta. Han antas vara död, men hans vänner Mike Wheeler (Finn Wolfhard),  Lucas Sinclair (Caleb McLaughlin) och Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) tror att
han fortfarande lever. När de letar efter honom så finner de en fåordig flicka (Millie Bobby Brown) , med övernaturliga krafter. Hon kallar sig Eleven och har flytt från ett labratorium och är ovan vid världen utanför.

Fringe

Avsnitt: In absentia

I sista säsongen av Fringe befinner sig Olivia (Anna Torv), Peter (Joshua Jackson), Walter (John Noble) och Astrid (Jasika Nicole) i framtiden, närmare bestämt år 2036. Jorden har invaderats av de så kallade Observers, observatörer, och allt är annat än bra. Walter har för länge sedan tänkt ut en plan om hur de ska bli av med observatörerna, men hans minne är inte vad det har varit (och vi får sedan reda på att han själv har suddat ut vissa minnen själv så han inte ska kunna bli tillfångatagen och pressad att berätta vad han vet).

Necronomicon

H.P. Lovecraft (Jeffrey Combs) har listat ut att Dödens Bok finns i ett speciellt bibliotek i USA och han beger sig dit för att försöka läsa den, oavsett vad för krafter han kan släppa loss. Han hittar boken, mycket genom att sno ett par nycklar för att komma in i det speciella rummet där boken finns i ett kassaskåp. När han öppnar den börjar ondskans makter släppas lös, men han hinner läsa tre historier innan monstren i hans närhet börjar attackera.

Buffy och vampyrerna

Avsnitt: Selfless

Anya Jenkins (Emma Caulfield) är en hämnd-demon man får reda på hur hon blev detta, eftersom hon från början bara var en vanlig kvinna. År 880 i byn Sjornjost hette hon Aud och hade en man, Olaf (Abraham Benrubi), som inte kunde hålla sina händer i styr. Olaf kommer hem på eftermiddagen och han och Anya/Aud har en konversation som liknar svenska i början, men som mer och mer blandas ihop och bara blir ett kackel som inte kan kännas igen som sammahängande svenska. Men, som sagt, i början låter det så här:

Roswell

Avsnitt: It's too late and it's too bad

Liz (Shiri Appleby) fortsätter med att undersöka sin teori om att Alex (Colin Hanks) blivit mördad, men avsnittet börjar som vanligt med att Maria (Majandra Delfino) berättar vad som hänt i de tidigare avsnittet. Eftersom Alex sägs ha varit i Sverige berättar hon naturligtvis detta:

Maria: "Ok, what you need to know about Alex is that he loved life. He loved it. He played the bass. He traveled. He had just gotten back from his trip to Sweden only a couple of months ago, and he had his whole life ahead of him."

Roswell

Avsnitt: Cry your name

Då avsnittet börjar med att Maria (Majandra Delfino) berättar vad som hänt i avsnittet innan så får vi bland annat veta hur Isabel fick upp ögonen för Alex på skolbalen:

Maria: "But, there is a silver lining to this gray cloud of prom disasters - Alex. He came back from Sweden a new man, and Isabel finally noticed."