Bild från filmen Danska Olsenbandet tar hem spelet

Danska Olsenbandet tar hem spelet

17 år efter att Olsenbanden har lagt av med sina kupper är ligans medlemmar gamla. Ligaledaren Egon Olsen (Ove Sprogøe) bor på ålderdomshem, medan Kjeld Jensen (Poul Bundgaard) sitter i rullstol och hans hustru Yvonne (Kirsten Walther) är död, medan Benny Frandsen (Morten Grunwald) driver en liten taxifirma.

Egon rymmer från ålderdomshemmet och samlar gänget för en sista kupp, där de ska sno en väska, som innehåller de så kallade Wandenbergdokumenten, först åt och sedan från folketingsledamoten Hallandsen (Bjørn Watt-Boolsen), som efter att Egon har överlämnat den till honom lämnar in den för destruktion. När de har lyckats norpa väskan från destruktionsanstalten ämnar de sälja den till Hallandsen för dyra pengar, men just som affären ser ut att gå i lås hamnar Egon, Benny och Kjelds dambekanta Ruth Hansen (Grethe Sønck) (Kjeld är inte med) i en gammal betongbunker, där Hallandsen ämnar begrava dem levande. Innan bunkern fylls med grus lyckas de dock spränga sig ut till nästa rum i den, men för att ta sig ut genom "ytterdörren" får de ta till ett litet knep med en vattenfylld gummihandske. På utsidan av dörren finns två varningstexter, en på danska och en på "svenska":

Affisch för filmen Danska Olsenbandet tar hem spelet

Anders E. "Ludde" Lundin

http://www.imdb.com/title/tt0130156/

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.