Bild från filmen Kär i Paris

Kär i Paris

Fotografen Dick Avery (Fred Astaire) har på uppdrag av modetidning Qualitys chefredaktör Maggie (Kay Thompson) dragit med sig hela sitt entourage till en bokhandel där de bokstavligen invaderar den. Den anställde bokälskaren Jo Stockton (Audrey Hepburn) motsätter sig invasionen och det ytliga som modefotograferingen innebär. Jo är lärd och väldigt engagerad i samhällsdiskussioner och skildringen av klasser.

När Dick framkallar fotona, där Jo är med i bakgrunden, inser han att hon är perfekt för nästa nummers stora special. Han övertygar chefredaktören att satsa på Jo, och han övertygar Jo om att lämna sitt gråa vardagsliv bakom sig och följa med till Paris där hon ska fotograferas om och om igen.

Sakta men säkert så inser Jo att det finns annat i livet än djupsinniga diskussioner om livets orättvisor, och sakta sakta faller hon för fotografen Dick. Kärleken spirar, men det blir också snedsteg längs vägen.

När det börjar dra ihop sig till modevisning så står mycket på spel. Jo och Dick kommer inte överens vilket är tråkigt eftersom det kommit en reporter ända från Stockholm för att intervjua och fotografera:

Medhjälpare: "Maggie, the man from The Herald Tribune has brought a correspondent from Sweden."
Maggie: "Good. The more the merrier."

Audio file

 

Affisch för filmen Kär i Paris

Thomas E.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.