Bild från filmen Expendables 2

Expendables 2

Barney Ross (Sylvester Stallone) får ett uppdrag av Chruch (Bruce Willis) som vill att Barney och hans gäng ska bege sig till forna Sovjetunionen för att hitta något som varit ombord på ett kraschat flygplan. Church vill inte yppa för mycket, och skickar med Maggie (Nan Yu) för att se till att Barney verkligen hittar det som ska hittas. Väl i Sovjetunionen hittar de planet och prylen de ska hämta, men en i gänget tillfångatas och mördas brutalt av Sangs-gänget, som även tar den funna prylen ifrån Barney.

Prylen visar sig vara en avancerad karta som visar vägen till en gammal sovjetisk plutonoimgämma. På tre röda sekunder bestämmer sig Barney och hans gäng för att jaga upp Sangs-gänget och deras ledare Vilain (JeanClaude van Damme). De beger sig djupt in i forna Sovjet och när mörkret fallit sitter de i en av de gamla övergivna städerna och fixar lite käk. Deras konversation kommer in på gastronomi. En efter en berättar de vad de hade velat äta som sista mål mat innan de dör. Det är krispig kinesisk anka här och hamburgare där och en och annan skål med flingor. Så tar Gunnar Jensen (Dolph Lundgren) till orda:

Gunnar: "Hey. What about me? My favorite Swedish dinner would be baby seal and whale ass in the summer. But I'd really die for some Chinese."
Barney: "Then you're gonna starve to death."

Audio file

De följer spåren djupare in i landet och kommer in i en by där de omedelbart blir beskjutna, men inte en kula träffar dem. Det är byns kvinnor som skjuter på dem i tron att Barney och hans gäng tillhör Sangs-gänget och är där för att kidnappa fler barn och män och ta med dem till plutonoiumgruvan. En av kvinnorna, Pilar (Amanda Ooms), tar till orda:

Pilar: "Who you are?"
Barney: "We're Americans."
Lee Christmas: "Since when?"
Gunnar: "Swedish."
Hale: "Blackfoot."
Maggie: "Chinese."
Toll: "Retards."

Audio file

Affisch för filmen Expendables 2

Adam Evertsson

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.