Navy CIS

Avsnitt: Shiva

Chefen för israeliska Mossad, Eli David (Michael Nouri) och Jackie Vance (Paula Newsome) blir mördade och Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon), Ziva (Cote de Pablo), Anthony DiNozzo (Michael Weatherly)och Timothy McGee (Sean Murray) ska givetvis försöka fånga mördaren.

Gibbs, McGee och DiNozzo går igenom vad de har hittat i fallets undersökning, och de är aningen överraskade över fyndet:

Expendables 2

Barney Ross (Sylvester Stallone) får ett uppdrag av Chruch (Bruce Willis) som vill att Barney och hans gäng ska bege sig till forna Sovjetunionen för att hitta något som varit ombord på ett kraschat flygplan. Church vill inte yppa för mycket, och skickar med Maggie (Nan Yu) för att se till att Barney verkligen hittar det som ska hittas. Väl i Sovjetunionen hittar de planet och prylen de ska hämta, men en i gänget tillfångatas och mördas brutalt av Sangs-gänget, som även tar den funna prylen ifrån Barney.

Red

Frank (Bruce Willis) är en före detta agent som pensionerats. Så hamnar fel person för högt upp i leden och det beslutas hipp som happ att Frank och några av hans närmsta vänner ska likvideras. De vet helt enkelt för mycket gällande vissa affärer. Sagt och gjort, vännerna slår sig ihop och slår tillbaka, och när man slår tillbaka gäller det att ha bra grejer - svenska grejer. Franks vän Marvin (John Malkovich) tycker väldigt mycket om vapen och när Frank visar Marvin sitt lilla vapengömställe blir han alldeles till sig - speciellt när han hittar ett svenskt vapen - K-pist/m45.

The big bang

När StorBritanninen väljer en ny premiärminister som visar sig vara besatt av idéen att han är Stålmannen kan det inte gå på något annat sätt än åt fanders. Och det gör det. Inom bara ett par veckor har det stulits en bomb av terrorister på ett vapenlager och den som har gjort stölden är en herre som kallar sig Lacrobat (John Cleese). Lacrobat är inte en del av terroristnätverket utan är en legosoldat som hyrs in vid behov.

Brinner Paris?

Detta är den sanna historien om tyskarnas belägring av Paris och motståndsrörelsens återtagande av huvudstaden. När tyskarna skickar general Dietrich von Choltitz (Gert Fröbe) för att sätta skräck i Parisarna får det motsatt effekt. De börjar i stället planera för att återta staden och ett sätt är att frita frihetskämpen Bernard Labé (Tony Taffin). Hans hustru Françoise (Leslie Caron) sitter på ett café och pratar med Alain (Jean-Pierre Honoré) om hur det ska gå till. Hon vill naturligtvis att han ska få komma ut så snart som möjligt:

Allå, allå, emliga armén

Avsnitt: Flight to Geneva / All aboard

Adolf Hitler har begärt att få tavlan Den fallna madonnan med de stora tuttarna som René (Gordon Kaye) haft gömd i sin cafékällare i åtskilliga år. Både René och den tyske överste Von Strohm (Richard Marner) samt löjtnant Gruber (Guy Siner) är ledsna för detta eftersom de alla tänkt leva gott på pengarna den tavlan hade inbringat på svarta börsen när kriget tagit slut.

Joint Security Area

Två soldater vid gränsposteringen mellan Syd- och Nordkorea har dödats och en tredje är skadad. För att undvika krig mellan de två staterna kallas neutrala utredare in, major Sophie E. Jean (Yeong-ae Lee) med koreanska rötter men bosatt i Schweiz och den svenske kapten Persson (Herbert Ulrich). I början av filmen anländer de till militärens område där de kommer att utföra sina undersökningar och utfrågningar och man får då höra ett nyhetsinslag på koreanska som översätts med följande:

Bananas

Fielding Mellish (Woody Allen) blir hals över huvud förälskad i Nancy (Louise Lasser) och eftersom hon är väldigt politiskt aktiv så går Fielding med i demonstrationer och hjälper till vid politiska möten för att få henne att se honom. Hon berättar dock efter en stund att hon vill ha en man som inte är rädd för att peka med hela handen, att kunna leda ett helt folk. Fielding åker då till San Marcos där han går med på rebellernas sida och kämpar på deras sida. Detta engagemang slutar så småningom med att Fielding blir landets nya president och får naturligtvis Nancy i slutändan.

M*A*S*H

Avsnitt: UN, the night and the music

En skara FN-soldater kommer till M*A*S*H 4077 och visas runt av Potter (Harry Morgan). När de kommer till sjukhustältet så möts de av Margaret Houlihan (Loretta Swit) som blir alldeles till sig när hon får syn på den tredje av soldaterna, Per Johannsen (Dennis Holahan) från Sverige: