Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Kikis expressbud

Denna japanska animerade film handlar om en liten flicka, Kiki, som är en häxa och därför kan flyga på kvastar. Filmens regissör var i Sverige för att få inspiration till bilderna av staden som Kiki skulle vara häxa i (det får bara vara en häxa i varje stad nämligen). Resultatet blev att Kiki flyger runt med sin kvast i en stad med tydlig inspiration från både Stockholm och Visby, som regissören besökte och tog en massa fotografier av. Det är därför som man i staden bland annat kan se ett skyltfönster som basunerar ut "Gustaf Krantz Herrmode" (som tydligen låg på Södra Storgatan 1 i Helsingborg enligt en kommentar här på posten), en gatuskylt med "Birger Jarls Torg", skyltar på väggar där det står "Skivor", Malmskillnadsbron, en skylt där det står "Lux-Handlar'n", ett klocktorn som påminner starkt om det på stadshuset i vår huvudstad, gator från Gamla Stan och en ringmur som liknar den i Visby.

Här finns även några bilder som kan vara värda en titt:

Affisch för filmen Kikis expressbud

Liinux, Svante Lovén. Extra tack till Anders E Ludde Lundin för info om den svenska titeln och framför allt för de nya, större och bättre bilderna..

Kiki's Delivery Service

Kommentarer

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.