Nätet

Den kände finansmannen Sigsbee Manderson (Orson Welles) hittas skjuten och död i sin trädgård och det är förstasidesstoff i radio och tidningar. Även i en Stockholmstidning som blåser upp nyheten på sina löpsedlar med texten "Extrauttlaga - Manderson död".

Olsen-Banden over alle bjerge!

Olsen-banen, bestående av Egon Olsen (Ove Sprogøe), Benny Frandsen (Morten Grunwald) och Kjeld Jensen (Poul Bundgaard) ska återigen genomföra en kupp riktat mot sin ärkefiende Bang-Johansens (Bjørn Watt-Boolsen). De har stoppat hans bil på en bro för att stjäla en väska ur bagaget på den. Eftersom de lyckas spärra av alla körfält i samma riktning stannar flera bilar och den lastbil som stannar bredvid är märkt med företagsloggan från ett svenskt företag, Frigoscandia.

A better tomorrow

Två bröder, Sung Tse-Ho (Lung Ti) och Mark (Yun-Fat Chow) står på var sin sida om lagen, och Mark är den som strider för rättvisan. Tydligen så har polisväsendet ganska bra betalt, för lägeheten som Mark bor i är tipptopp - och har dessutom jättebra smak när det kommer till att hänga upp saker på väggarna.

Hopplös och hatad av alla

Sidney Young (Simon Pegg) är den brittiske journalisten som får drömjobbet på den stora nyhetstidningen i New York. Strax visar det sig att hans karriär är där för att dödas, han gör allt fel, gör fel människor till fiender och uppför sig helt fel. Dock träffar han Alison Olsen (Kirsten Dunst) som han blir kär i och försöker göra henne uppmärksam på att han faktiskt är en trevlig och underbar person. En sak i det ledet är att han kommit ihåg att Alisons favoritfilm är "Det ljuva livet" med bland andra Anita Ekberg i en av rollerna.

Playtime

Den vänlige men fumlige Hulot (Jaques Tati) går vilse i teknikens värld då han anländer till Paris, men hela filmen utspelar sig bara i en modern värld med höghus av glas, stål och betong. Vid ett tillfälle i filmen hamnar han i någon sorts resebyrå, med affischer som gör reklam för diverse olika resmål i världen. Saken är dock, att alla affischer innehåller samma tråkiga, gråa höghus och en liten sak, som ska vara speciell för just det landet. Även Sverige finns representerat här, då en affisch med detta höghus och en skidåkare på gör reklam för Stockholm.

Lilla Vera

Vera (Natalya Negoda) bor kvar hemma hos sina föräldrar men börjar revoltera mot dem eftersom hon börjar bli vuxen. I hennes rum, som fortfarande är inrett som ett vanligt tonårsrum, sitter planscher på filmstjärnor och rockgrupper på väggarna, däribland en affisch på bröderna Herrey.

Morden i Midsomer

Avsnitt: Maid in splendour

Kriminalkommissarie Tom Barnaby (John Nettles) är detektiven som löser de mord som sker i Midsomer county. Sedan hans gamle assistent har lämnat honom och flyttat till London har han fått en ny assistent vid namn Dan Scott (John Hopkins). Denne har i början gjort vissa närmanden mot Toms dotter Cully (Laura Howard), men då hon inte har visat sig intresserad har relationen stannat på ett vänskapligt stadium. De kan dock tänka sig att gå på bio tillsammans, och särskilt då en viss sorts filmer. Tom och Dan träffar nämligen Cully, varvid följande dialog utspelar sig:

Buddy

Kristoffer (Nicolai Cleve Broch) bor i ett kollektiv i Oslo tillsammans med kompisarna Geir (Aksel Hennie) och Stig-Inge (Anders Baasmo Kristiansen). På dagarna försörjer sig Kristoffer som affischklistrare och på fritiden ägnar han sig åt att göra en videodagbok, som råkar visas i Norges mest populära pratshow. En dag flyttar Henriette (Pia Tjelta) in i kollektivet, men ska bara bo där ett litet tag för hon ska åka jorden runt med sin kille Dag (Håvard Bakke) på hans båt.

Ungkarl i paradiset

Adam J. Niles (Bob Hope) har som jobb att skriva ungkarlsböcker - det vill säga böcker om hur en ungkarl lever godast i olika länder. I filmen inledning får vi se hur han håller på och kysser en fransyska på en balkong för att då och då avbryta sig och prata in på band hur det känns och hur han ska skriva i boken. Han får sedan ett telefonsamtal från sin förläggare och när bilden byts till dennes kontor får man se tre stora affischer från Adams tidigare böcker - däribland en om Sverige som heter "How the Swedes live"!

Simpsons

Avsnitt: C.E. D'oh

Homer har bestämt sig för att han ska öka effektiviteten på sitt jobb och sitt liv. I en kursbok får han tips att han skall förbättra miljön på sin arbetsplats för att bli mer effektiv. Han börjar med att byta affisch på sitt arbetsrum. De båda affischerna har referenser till vårt avlånga land.