Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Buddy

Kristoffer (Nicolai Cleve Broch) bor i ett kollektiv i Oslo tillsammans med kompisarna Geir (Aksel Hennie) och Stig-Inge (Anders Baasmo Kristiansen). På dagarna försörjer sig Kristoffer som affischklistrare och på fritiden ägnar han sig åt att göra en videodagbok, som råkar visas i Norges mest populära pratshow. En dag flyttar Henriette (Pia Tjelta) in i kollektivet, men ska bara bo där ett litet tag för hon ska åka jorden runt med sin kille Dag (Håvard Bakke) på hans båt. Vid ett tillfälle kommer Dag och ska hämta Henriette och slöpratar då lite med Kristoffer, Geir och Stig-Inge som alla bor i kollektivet och som är med i tv-inslagen. Den haltande diskussionen lyder så här:

Dag: "Ja... det er morsomt det derre programmet deres... det derre... funker fint... i sin sjanger...? Tja, ser'kke så mye på sånt egentli jeg... det blir mest NRK2 og svensk TV."

Audio file

I deras hall, i samma scen som Dag står där och pratar i väntan på Henriette, finns det en skylt på hatthyllan där det står Sverige och på väggen bakom alla ytterkläderna ser det ut som en Hennes & Mautritz-affisch, något som Kristoffer fått sätta upp på en affischtavla lite tidigare i filmen.

Affisch för filmen Buddy

Anne-Louise Kullgren. Tack till StrAngel för hjälpen med det norske spraket.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.