Bild från filmen Olsen-Banden over alle bjerge!

Olsen-Banden over alle bjerge!

Olsen-banen, bestående av Egon Olsen (Ove Sprogøe), Benny Frandsen (Morten Grunwald) och Kjeld Jensen (Poul Bundgaard) ska återigen genomföra en kupp riktat mot sin ärkefiende Bang-Johansens (Bjørn Watt-Boolsen). De har stoppat hans bil på en bro för att stjäla en väska ur bagaget på den. Eftersom de lyckas spärra av alla körfält i samma riktning stannar flera bilar och den lastbil som stannar bredvid är märkt med företagsloggan från ett svenskt företag, Frigoscandia. (Frigoscandia är ett svenskt företag baserat i Helsingborg, som det likaledes svenska AGA ägde 1978–1994.) Vid detta tillfälle misslyckas dock ligan med att ta väskan.

En stund senare i filmen har de försökt roffa åt sig väskan från Bang-Johansen, från det hotell där han bor, genom att Egon och Kjelds fru Yvonne (Kirsten Walther) har uppträtt som städerskor. Även detta misslyckas, men Egon tar sig ut från hotellet utklädd till en fin gammal dam och tar bussen därifrån. På sidan av bussen skymtar det förbi ett reklambudskap, just som den ger sig av - "To Sweden in a jiffy..."

För att slutligen komma åt Bang-Johansen och hans väska måste ligan resa till Paris. De tar sig dit genom att gömma sig på en av Tuborgbryggeriets lastbilar, som far dit med ölbackar, men när deras äventyr i den franska huvudstaden är över måste de ju ta sig tillbaka till Danmark på något vis. Detta gör de genom att gömma sig i en bil, som står ombord på en biltransport, som ska exportera Renault-bilar från Frankrike till Danmark. När biltransporten är framme i Danmark får man se att det ställe den levererar bilarna till inte bara handlar med franska bilar utan även med bilar vars värde varar - VOLVO.

Affisch för filmen Olsen-Banden over alle bjerge!

Anders E. "Ludde" Lundin

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.