American dad

Avsnitt: Morning mimosa

Francine har efter ett bråk med Steve börjat ignorera Steve, för att lära honom en läxa. Därför blir Steve tvingad att lära sig laga mat själv, och har efter ett tag börjat spela in en egen matlagningsshow på Youtube som heter Orphan Chef. Francine och fisken Klaus tittar på ett avsnitt och Francine blir aningen upprörd...

American dad!

Avsnitt: There will be bad blood

År efter år har Stan bjudit in sin halvbror Rusty till Thanksgiving-middag i huset, enbart för att visa hur rika familjen är. Ett år bjuds de dock in till Rusty för Thanksgiving-middag, och de upptäcker att han är multimiljonär. Hela hans hus är fullt med dyra saker, och Stan upptäcker att husets bar har allt - även en variant av Absolut Vodka som jag inte känner till.

Stan: "This bar har absolutely everything. Oh my god! Absolut Everything!"

American dad!

Avsnitt: Dr. Klaustus

Den multipersonliga utomjordingen Roger intar sin psykolog-personlighet och ska ha ett samtal med Steve Smith, men han är lite sen och förklarar sin ankomst med att han har gått vilse på IKEA:

Roger/Dr Penguin: "Sorry I'm late. I was in IKEA and I couldn't figure out how to leave. Every path led back home office."
Steve: "It's OK dr Penguin."

American dad!

Avsnitt: Return of the bling

När sonen i huset kommer hem med en uppsats om hjältar och har skrivit om Legolas från Sagan om ringen-trilogin blir Stan Smith upprörd. Han anser att en påhittad figur i en bok kan inte vara ens hjälte och drar med sonen in i arbetsrummet och visar honom sina hjältar - Amerikas ishockeylag från 1980 och Ronald Reagan. Då kommer utomjordingen Roger förbi, skrattar till och hävdar att han är en av hockeyspelarna på affischen Stan har inramad på väggen. Stan blir upprörd och i ett försök att övertyga Stan tar Roger på sig sina gamla matchkläder. Stan är fortfarande inte övertygad:

American dad!

Avsnitt: Live and let fry

Fisken Klaus, som från början är ett experiment hos CIA som gått riktigt riktigt snett där de placerade en tysk man hjärna i en guldfisk, har fått reda på att han har ett arv att hämta ut i Washington. Dessvärre är han ju, som sagt, en fisk. Han knäcker dock planen att utomjordingen Roger, som är bra på att klä ut sig, ska inta hans plats och hämta ut arvet. För att förbereda Roger går de igenom hela Klaus liv, och nu är det dags för det stora testet där Roger ska övertyga Klaus om att han nu är tysken Klaus.

American dad!

Avsnitt: Oedipal panties

Stans mamma har än en gång blivit dumpad av sin pojkvän och gråter ut hos sin son. Stans fru Francine är otroligt trött på detta scenario eftersom det händer ungefär 3 gånger per år. Francine går därför upp på vinden där hon träffar Roger, som hon i sin tur öppnar sig för. När Roger får höra att Francine är i huset blir han alldeles till sig. Francine i sin tur kontrar med att varje gång han har träffat Stans mamma har han varit full som en alika. Roger kontrar:

American dad!

Avsnitt: When a Stan loves a woman

Haley står i köket framför sin laptop med en läskburk och Steve frågar:

Steve: "Hey now, friend, hold on. What is that?"
Haley: "Cougar boost energydrink, I got a cram for finals."
(Hon öppnar burken och den ryter som en cougar, en puma.)
Steve: "Uuuh..."
Haley: "Oh yeah! That's the stuff! I gotta write this down... Evolution is like IKEA for animals."

American dad!

Avsnitt: Finances with wolves

Det lokala köpcentrat ska expandera och en stor del skog får stryka på foten (eller ska det vara roten?) för att få plats för parkeringsplatser och själva utbyggnaden. Dottern Hayley accepterar inte denna våldtäkt på naturen som hon kallar det, och gör sitt för att stoppa det hela - hon ska trycka in en banan i avgasröret på en av grävskoporna. När hon har gjort detta kommer ett gäng naturaktivister ut från under en buske och deras ledare Arborius tar till orda:

American dad!

Avsnitt: Pilot

Stan Smith jobbar på CIA och i första avsnittet i hela serien får man se honom sitta och telefon och beställa en massa möbler från vårt alldeles egna IKEA:

Stan: "OK, that's two million halogen lamps and five hundred thousands coffee tables, thanks a lot."
Jackson: "Hey Stan, what was that all about?"
Stan: "Oh we've just signed a contract with IKEA to furnish Iraq. Basically the whole country's gonna look like your first apartment."