The Jesus rolls

Jesus (John Turturro) och hans kompis Petey (Bobby Cannavale) råkar korsa väg med Jean (Susan Sarandon) vars liv inte är så ljust, och efter en natts älskog med grabbarna sätter hon pistolmynningen mot huvudet och trycker av. Jesus och Petey blir alldeles till sig, och värre blir det när de förstår att Jean har en son, Jack (Pete Davidson), som sitter i fängelse. Jesus och Petey möter honom när han kommer ut ur fängelset ett par månader senare och efter några trevande frågor om var Jean är så glider dialogen över i följande guldkorn:

Big Fat Quiz of Everything och Dagen H

När året lider mot sitt slut så kan det ju vara dags att titta tillbaks på... förra året! AllaTalarSvenska-besökaren Vanja har tittat på 2018 års upplaga av The Big Fat Quiz of Everything och hittar då en fråga som har med Sverige att göra - Dagen H. Dagen så vi gick över till högertrafik. 

Det visas bild från Kungsgatan på Dagen H och frågan som ställs är då vad som orsakade trafikkaoset. Ett av lagen gissar på rusning till det nyöppnade IKEA.

Själva frågan:

 

Dharma & Greg

Avsnitt: Used karma

Dharma (Jenna Elfman) är i behov av en ny bil och Greg (Thomas Gibson) gör sitt bästa för att hitta en bil som hon verkligen kan ha nytta av, inte bara ha kul med. Greg är ju den vettige av de tu och han läser på ordentligt. I en tidning hittar han lite olika bilar och han diskuterar med sin vän Pete en sportbils för- och nackdelar. Han kommer fram till följande:

Greg: "You know, I wouldn't mind something a little sportier for myself, but Dharma definately needs something safe and boxy and... Swedish!"

Dharma & Greg

Avsnitt: The paper hat anniversary

Det har dragit ihop sig till bröllopsdag för Dharma (Jenna Elfman) och Greg (Thomas Gibson) och dagen innan råkar de in i ett rejält gräl. Greg råkar säga att Dharma ibland kan vara lite flimsig, och Dharma kontrar med att nästa dag anklaga Greg för att vara gubbstruttig. Greg svarar då med att köra av den stora fina motorvägen de kör på och ta en grusväg vid sidan om för att visa att han inte är någon gubbstrutt. Summan av denna oplanerade tur i naturen blir att deras Saab går sönder och de tvingas gå till närmsta bebodda ställe.

Apropå svenska bilar

I några av de första versionerna av Alla Talar Svenska (då sidan fortfarande hette SviF - Sverige i Filmerna) listade jag filmer och tv-serie-avsnitt där svenska bilar syntes i bild.

Detta blev ett mer eller mindre heltidsjobb eftersom Volvo och Saab syntes nästan i varenda produktion. Jag fick helt enkelt lägga ner det.

Taggar

2 1/2 män

Avsnitt: The mooch at the boo

Alan (Jon Cryer) har lovat Charlie (Charlie Sheen) att lämna hans Mercedes på service och medan han väntar på att den ska bli klar så träffar han en vacker kvinna i väntrummet. Hon "övertalar" honom till att bjuda henne på lunch varvid Alan säger till sig själv:

Alan: "This would never have happened with the Volvo."

Brottskod: Försvunnen

Avsnitt: The bogie man

En trettonårig flicka försvann för sju år sedan och hittades då mördad på en skogsväg. Ingen kunde bevisa vem som mördat henne, men hela orten misstänkte hennes pojkvän, Curtis Horne (John Krasinski). När en annan trettonårig flicka försvinner i nutid blir naturligtvis Curtis misstänkt igen och han blir förhörd av den lokala polisen såväl som FBI-agenterna Jack Malone (Anthony LaPaglia) och Samantha Spade (Poppy Montgomery). Dagen därpå försvinner Curtis från sitt hem och hans bil är borta med.

Dharma & Greg

Avsnitt: Previously on Dharma & Greg

I det här avsnittet får vi se hur Dharma (Jenna Elfman) och Greg (Thomas Gibson) hade det innan de blev tillsammans. Dharma lever tillsammans i något slags halv-existensiellt förhållande med Gunther (Todd Stashwick) som är livrädd för att acceptera att han är i något slags förhållande eftersom han anser att förlovningar och giftemål är övermaktens sätt att binda folk. Dharma är med på noterna, men då hon föreslår att de två ska äta söndagsbrunch med Dharmas föräldrar slår Gunther till bromsarna:

Krigets vindar

Avsnitt: The storm breaks

Byron Henry (Jan-Michael Vincent) och Natalie Jastrow (Ali MacGraw) har hamnat mitt i krigets Polen och Warzawa. De visste visserligen om att det drog kalla vindar från Tyskland, men de hade ingen aning om att Hitler skulle anfalla Polen från en dag till en annan. De söker dock skydd hos Natalies pojkvän Leslie Slote (David Dukes) på den amerikanska ambassaden. Han gör vad han kan för att få ut dem ur Warzawa, men han är inte världens modigaste.

Våra värsta år

Avsnitt: The gas station show

Al Bundy (Ed O'Neill) sitter och tittar på filmen Shenendoah och blir alldeles mjuk och gosig och bestämmer sig därför att ta med sig familjen ut på en söndagsutflykt. Als version av en utflykt är dock att ta deras skruttiga bil till en bensinmack i grannkommunen och be om full service, alltså när mackkillen kommer ut och kollar lufttrycket i däcken, fyller på bensin, kollar under motorhuven och så vidare.