The Leftovers

Avsnitt: The Garveys at their best

Kevin Garvey (Justin Theroux) och Laurie Garvey (Amy Brenneman) ryker ihop i köket och det blir en kylig stämning när Kevin får ett telefonsamtal om ett rådjur som hoppat in i ett hus och måste tas om hand. Stämningen lättas endast upp av att de verkar ha en jättebra smak i hur man pyntar sitt kök - på köksbänken står nämligen ett gäng svenska dalahästar!

Jackie

Filmen Jackie beskriver hur Jackie Kennedy (Natalie Portman) hanterar livet efter mordet på sin make, John F Kennedy. Vid något tillfälle verkar det som om Jackie fått en gåva, eller köpt en souvenir från Dalarna, för i hyllan bakom henne står en tvättäkta Dalahäst.

En prins i New York

Akeem (Eddie Murphy) är kronprins i det afrikanska landet Zamunda. Som sådan har han aldrig i hela sitt liv fått utföra något ansträngande arbete själv (han får inte ens torka sig själv i baken, när han går på muggen). Han är dock hjärtligt trött på det och när han på sin 21-årsdag får veta, att han ska giftas bort med en kvinna som hans föräldrar har valt ut åt honom och som sedan födseln är uppfostrad att lyda hans minsta vink, blir det droppen som får bägaren att rinna över.

Svedala - Alla gånger

Som i alla gamla filmer så är ofta inledningssången otroligt klämkäck och den här är inget undantag. Här sjungs titeln glatt:

Kör: "I'll take Sweden, ja ja ja."