Nothing lasts forever

Adam Beckett (Zach Galligan) söker efter sin plats i universum, men har ännu inte hittat rätt. Han känner på sig att han har en artistisk ådra, men vad han än prövar på - musik, konst, författande - så blir det inget bra. Han har lämnat landet för att söka svar och åker runt i Europa. På tåget somnar han och plågas av en hemskt mardröm, något som medpassageraren (Jan Tríska) i kupén uppmärksammar. Han fäller ner sin tidning - Svenska Dagbladet - och börjar prata med Adam:

Doctor Detroit

Nördige och tafatte collegeprofessorn Clifford Skridlow (Dan Aykroyd) blir lurad att ta hand om några glädjeflickor över en helg då deras vanliga hallick måste bort från stan ett tag. Clifford, som inte vet så mycket om den vanliga världen utanför skolan, förstår till en början inte riktigt vad tjejerna arbetar med, men när han väl gör det börjar han drömma mardrömmar om hela arrangemanget. I en sådan dröm kommer följande konversation upp:

Dribblarna

Mike O'Hara (Daniel Stern) och Jimmy Flaherty (Dan Aykroyd) råkar kidnappa basketballstjärnan Lewis Scott (Damon Wayans) efter en helkväll på krogen. Tanken från början var att supa Lewis under bordet så att han skulle spela dåligt i nästa match mot Celtics, men i spritruset så hamnar Lewis hemma hos Jimmy och somnar i sängen där. När Mike hittar honom dagen därpå blir de skraja och beslutar sig för att bära ut honom medan han sover och dumpa honom på trottoaren.

Ghostbusters II

Här skulle man ju vilja säga att spökjägarnas skjutvapen vore gjorda utav Bofors, men vi får nöja oss med att meddela att Ghostbusters enbart var inne i en butik tillhörande Orrefors. Något spöke har därinne sett till att en massa fina kristallfigurer kretsar omkring i butiken och spökjägarna ser till att de slutar göra det - och helt sonika trillar ner i golvet och går sönder!

Ombytta roller

Alldeles i början av filmen så blir Randolph Duke (Ralph Bellamy) upprörd av en artikel han läser i tidningen:

Randolph: "Wrong! Quite wrong. Untrue! They're giving this genetics fellow the Nobel prize. The man doesn't know the first thing about human nature!"