Californication

Avsnitt: Filthy lucre

Hank (David Duchovny) följer med sin exfru Karen (Natascha McElhone) och hennes nya pojkvän Bill (Damian Young) hem. Väl där finner de dottern i full fart med att lira med sitt garageband. Efter sången applåderar alla men Bill är inte lika stöttande som föräldrarna..

Arkiv X

Avsnitt: Miracle man

Mulder (David Duchovny) och Scullys (Gillian Anderson) väg korsas av ett fall där en helare, Samuel (Scott Bairstow), blivit inblandad i två oförklarliga mord. De åker till staden han huserar i och får reda på att Samuel är försvunnen. Han återfinns dock någon dag senare på en bar där han i stort sett erkänner att han dödat de två personerna, bara genom att röra vid dem. I stället för att bota dem som han har gjort tidigare så dödar han dem nu på något sätt.

Arkiv X

Avsnitt: The post-modern Prometheus

I avsnittet "Postmodern Prometheus" berättas historien om Doktor Pollidori som ger allt för sin forskning och knappt något för sitt familjeliv och sin frus välbefinnande. Hon vill gärna ha barn, men Pollidori vill inte det. Precis innan Pollidori ska ge sig iväg på en liten resa har det äkta paret en diskussion om just barn. Diskussionen lyder så här:

Arkiv X

Avsnitt: Two fathers

Mulder (David Duchovny) och Scully (Gillian Anderson) är en stor konspiration på spåren, en konspiration som har pågått i femtio år ända sedan kraschen i Roswell. Den går ut på att den amerikanska regeringen håller på och korsar människor med utomjordingar för att få fram en människoliknande hybrid som är motståndskraftig till en sjukdom som elaka utomjordingar vill smitta ner oss människor med för att ta över jorden. Scully har hittat bevis för att Cancer Man (William B. Davis) är inblandad i dessa operationer och att de har lyckats få fram en lyckad hybrid, Cassandra.

Arkiv X

Avsnitt: The list

Fången Napoleon "Neech" Manley (Badja Djola) döms till döden i den elektriska stolen och strax innan strömmen slås på säger han att han ska komma tillbaks och hämnas. Fem män kommer att dö inom kort proklamerar han. Ingen tror naturligtvis på honom, men några dagar senare hittas en vakt död i Manleys cell och då kallas Mulder (David Duchovny) och Scully (Gillian Anderson) in på fallet. Här pratar de med fängelsets chef, Leo Brodeur (J.T. Walsh):

Evolution

Då Ira Kane (David Duchovny) berättar för sin vän och kollega Harry Block (Orlando Jones) om att de har hittat organismer som är utomjordiska blir han alldeles utom sig och säger:

Harry: "Is the Nobel prize paid in instalments or in a lump sum like the lottery?"