Vanilla sky

Den framgångsrike förläggaren David Aames (Tom Cruise) är på väg till jobbet i sin jättefina bil då telefonen ringer. Han har den i handskfacket och öppnar det. I den ligger en Ericsson R380 World med 9 samtal missade från sin tidning Rise Magazine.

Die another day

Ericsson har varit ett stående inslag i de senaste filmerna om den ständige coole agenten James Bond och den här rullen är inget undantag. I denna finns SonyEricsson T68 och dess kollegemodell P800 med i rullen. T68:an tjänar som en nedräknare till en bomb som Jinx (Halle Berry) lägger ner i ett dokumentskåp. P800:an finns med alldeles i början av filmen där skurkarna tar en bild på Bond när han stiger ur en helikopter och de får sedan ett meddelande som visas på telefonen där det kommer upp - med foto och allt - att Bond är en farlig agent.

Lara Croft - Tomb raider

Sponsrad av Ericsson så kutar Lara Croft (Angelina Jolie) omkring i djungler och bland isberg i Sibirien med produkter från Ericsson som visas upp flitigt i hela filmen.

Dessvärre kanske de flesta endast kommer att komma ihåg en scen där Lara frågar efter en telefon eftersom hennes egen, och då håller hon upp Ericssons Communicator, har tagit in vatten och gått sönder. Otur, otur...