Mannen utan öde

Filman handlar om den 14-årige Guyris (Marcell Nagy) fasansfulla upplevelser i nazisternas koncentrations- och arbetsläger. När befrielsen kommer säger Guyri till den amerikanske sergeanten (Daniel Craig) att han vill tillbaka till Budapest men denne tycker inte att det är någon bra idé:

Sergeanten: "You're not going back there!"
Guyri: "I have to.
Sergeanten: "You don't have to do anything, anymore. You're not even welcome there. You should go to Switzerland or Sweden. They'll take care of you there.

Trähästen

Peter (Leo Genn), Phil (David Tomlinson) och John (Anthony Steel) är tre engelsmän som under andra världskriget hamnar i fångstläger bland många andra. De försöker sig på att fly och kommer på ett sätt att korta ner längden på den tunnel som de tänkt gräva. Om de bygger en plint, en trähäst, och ställer mitt på exercisplanen så behöver de inte påbörja en tunnel från under någon av barackerna och sparar därför tid då de inte behöver gräva en lika lång tunnel.

Den stora flykten

Tyskarna har under slutet av andra världskriget samlat alla notoriska krigsfångar som lyckats rymma från fånglägren i ett supersäkert fångläger. Dock lyckas ett 70-tal rymma ifrån det fängelset också och två av dem, Danny (Charles Bronson) och Willie (John Leyton), lyckas att ta sig ut ur Tyskland genom att lifta med den svenska båten "Alta Stockholm". Namnet syns på aktern av båten i några sekunder av slutet av filmen.