Tall girl

Jodi Kreyman (Ava Michelle) är lång, väldigt lång. När hon är 16 år och går i high school så så är hon strax under 190 centimeter lång. Det gör att hon retas och alla killar bokstavligen ser upp till henne. Men så en dag kommer en lång, blond kille in i klassumment, Stig Mohlin (Luke Eisner).

Lärare: "Okay, class, listen up. We have a foreign exchange student joining us today. He comes to us all the way from Sweden, and he's gonna be with us the rest of the school year. So be nice and please welcome Stig Mohlin."

Kär i Paris

Fotografen Dick Avery (Fred Astaire) har på uppdrag av modetidning Qualitys chefredaktör Maggie (Kay Thompson) dragit med sig hela sitt entourage till en bokhandel där de bokstavligen invaderar den. Den anställde bokälskaren Jo Stockton (Audrey Hepburn) motsätter sig invasionen och det ytliga som modefotograferingen innebär. Jo är lärd och väldigt engagerad i samhällsdiskussioner och skildringen av klasser.

South park

Avsnitt: Pinewood derby

Jordens befolkning har fått besked om att de ska få besök av utomjordingar. När rymdskeppet landar på jorden sveper kameran över diverse olika platser där folk beskådar denna händelse. En av dessa platser är New York, där en reklamaffisch för Mamma Mia! (med en liten text där det står att musiken är från ABBA) finns uppsatt.

The Greatest Showman

P.T. Barnum (Hugh Jackman) växer upp som son till en skomakare, och ser tidigt hur de rika ser ner på de fattiga. Driftig som han är ger han sig den på att han ska skapa något stort, och ser sin chans när han snubblar över en av samhällets utstötta. Han börjar bygga sin show, sin cirkus som skulle bli känd under namnet P.T. Barnums Cirkus. Det är dock en cirkus baserad på udda människor - skäggiga damen, längsta mannen i Amerika, mannen med hår i hela ansikter, och så vidare.

Hollywood

Esther (Janet Gaynor) drömmer om att göra succé i Hollywood. Efter en kväll på bion kommer hon hem och i salongen berättar hon att filmen var så bra, så bra. Hennes bittra faster Maddie (Clara Blandick) fäller då följande kommentar, apropå hennes intresse för film:

30 rock

Avsnitt: Mamma mia!

Liz (Tina Fey) försöker övertala Jack (Alec Baldwin) att ta reda på vem som är hans far. När han har gått med på det anlitar han en detektiv (Steve Buscemi), som ska leta reda på honom. Så småningom lyckas han hitta tre möjliga kandidater och när Liz får höra det inser hon, att det blir precis som i filmen "Mamma Mia!" Hon blir alldeles överväldigad och börjar prata om allt vad de kan göra för att härma filmen, men Jack ställer sig undrande:

Across the universe

Jude (Jim Sturgess) laddar upp inför ett nytt musikalnummer i filmen och stannar till framför en skyltfönster med massa tv-apparater. Den hetaste nyheten för stunden är att dr Martin Luther King har mördats, och samtliga apparater babblar i högtalarna på varandra:

TV-brus: "Dr Martin Luther King died from an assasins bullet. Dr King was rushed to St. Joseph's Hospital emergency... keeping him... Nobel peace price... evil... because of this..."

Familjepappan

Avsnitt: Peterotica

Mr. Pewterschmidt har blivit stämd och förlorat alla sina pengar. För att lösa alla sina pengaproblem bestämmer sig han och Peter Griffin för att råna ett tåg. Problemet är att ingen åker tåg längre, den enda personen som finns att råna är konduktören. Peter Griffin har dock inte hjärta att råna honom, utan köper två biljetter eftersom han och Mr. Pewterschmidt ändå är med på tåget. Det blir en obekväm tystnad och då Peter upptäcker en affisch som sitter på tågväggen, en affisch om ABBA-musikalen Mamma mia!, får de någonting att prata om:

Annie

Annie (Aileen Quinn) bor på ett barnhem och blir av alla där utvald att spendera en vecka med Daddy Warbucks (Albert Finney) för att förbättra hans image. Hon visar sig dock ha positiva effekter på den stränge och kalle Warbucks och vid ett tillfälle lyckas hon få honom att följa med på bio. Med följer också hans sekreterare Grace Farrell (Ann Reinking) och i glädjeyran över att allihop ska på bio brister de ut i sång. Grace sjunger då bland annat:

Fest ombord

Dottern Polly Bradford (Jane Powell) smyger ombord på fartyget som hennes pappa, Jeremy Bradford (George Brent), är kapten på då hennes pappa sagt nej till att hon ska få följa med fartyget till Rio. Hon upptäcks dock väldigt snabbt och ställd inför fakta - att dottern är med på båten - så får hon sitt straff i och med att sitta och skala potatisar i köket.