Tall girl

Jodi Kreyman (Ava Michelle) är lång, väldigt lång. När hon är 16 år och går i high school så så är hon strax under 190 centimeter lång. Det gör att hon retas och alla killar bokstavligen ser upp till henne. Men så en dag kommer en lång, blond kille in i klassumment, Stig Mohlin (Luke Eisner).

Lärare: "Okay, class, listen up. We have a foreign exchange student joining us today. He comes to us all the way from Sweden, and he's gonna be with us the rest of the school year. So be nice and please welcome Stig Mohlin."

Kär i Paris

Fotografen Dick Avery (Fred Astaire) har på uppdrag av modetidning Qualitys chefredaktör Maggie (Kay Thompson) dragit med sig hela sitt entourage till en bokhandel där de bokstavligen invaderar den. Den anställde bokälskaren Jo Stockton (Audrey Hepburn) motsätter sig invasionen och det ytliga som modefotograferingen innebär. Jo är lärd och väldigt engagerad i samhällsdiskussioner och skildringen av klasser.

South park

Avsnitt: Pinewood derby

Jordens befolkning har fått besked om att de ska få besök av utomjordingar. När rymdskeppet landar på jorden sveper kameran över diverse olika platser där folk beskådar denna händelse. En av dessa platser är New York, där en reklamaffisch för Mamma Mia! (med en liten text där det står att musiken är från ABBA) finns uppsatt.

The Greatest Showman

P.T. Barnum (Hugh Jackman) växer upp som son till en skomakare, och ser tidigt hur de rika ser ner på de fattiga. Driftig som han är ger han sig den på att han ska skapa något stort, och ser sin chans när han snubblar över en av samhällets utstötta. Han börjar bygga sin show, sin cirkus som skulle bli känd under namnet P.T. Barnums Cirkus. Det är dock en cirkus baserad på udda människor - skäggiga damen, längsta mannen i Amerika, mannen med hår i hela ansikter, och så vidare.

Hollywood

Esther (Janet Gaynor) drömmer om att göra succé i Hollywood. Efter en kväll på bion kommer hon hem och i salongen berättar hon att filmen var så bra, så bra. Hennes bittra faster Maddie (Clara Blandick) fäller då följande kommentar, apropå hennes intresse för film:

30 rock

Avsnitt: Mamma mia!

Liz (Tina Fey) försöker övertala Jack (Alec Baldwin) att ta reda på vem som är hans far. När han har gått med på det anlitar han en detektiv (Steve Buscemi), som ska leta reda på honom. Så småningom lyckas han hitta tre möjliga kandidater och när Liz får höra det inser hon, att det blir precis som i filmen "Mamma Mia!" Hon blir alldeles överväldigad och börjar prata om allt vad de kan göra för att härma filmen, men Jack ställer sig undrande:

Across the universe

Jude (Jim Sturgess) laddar upp inför ett nytt musikalnummer i filmen och stannar till framför en skyltfönster med massa tv-apparater. Den hetaste nyheten för stunden är att dr Martin Luther King har mördats, och samtliga apparater babblar i högtalarna på varandra:

TV-brus: "Dr Martin Luther King died from an assasins bullet. Dr King was rushed to St. Joseph's Hospital emergency... keeping him... Nobel peace price... evil... because of this..."

CSI

Avsnitt: Built to kill, part 2

Rockstjärnan Izzy (Danny Bonaduce) hittas mördad i sitt hem och alla i hans närhet blir misstänkta för mordet. När Grissom (William L. Petersen) och hans kollegor börjar gräva i Izzys liv och leverne hittar de ett motiv som skulle kunna duga för att bygga vidare på. Det är Sara Sidle (Jorja Fox) som letat fram att Izzy har blivit kontaktad av företaget Olympia som vill sätta upp en musikal med Izzys musik till. För att jämföra med verkligheten så beskriver Sara hela situationen så här:

Familjepappan

Avsnitt: Peterotica

Mr. Pewterschmidt har blivit stämd och förlorat alla sina pengar. För att lösa alla sina pengaproblem bestämmer sig han och Peter Griffin för att råna ett tåg. Problemet är att ingen åker tåg längre, den enda personen som finns att råna är konduktören. Peter Griffin har dock inte hjärta att råna honom, utan köper två biljetter eftersom han och Mr. Pewterschmidt ändå är med på tåget. Det blir en obekväm tystnad och då Peter upptäcker en affisch som sitter på tågväggen, en affisch om ABBA-musikalen Mamma mia!, får de någonting att prata om:

Fantomen på operan

Lefevre (James Fleet) ska dra sig tillbaka har sålt ParisOperan till Firmin (Ciarán Hinds) och Andre (Simon Callow) och visar dem runt i deras nya investering. På scenen håller ensemblen på att öva in den nya musicalen Hannibal och bland baletten presenterar Madame Giry (Miranda Richardson) bland annat sin dotter. Firmin pekar ut en annan snygging, Christine Daaé (Emmy Rossum), och undrar vem hon är. Giry meddelar att hon är en lovande talang, och diskussionen fortsätter med: