Vi

Avsnitt: Episode #1.3

Douglas Petersen (Tom Hollander) deltar i den årliga frågesporten i folkets hus och vinnarskalle - tillika utbildad och smart person - som han är så går han in för att vinna och utklassa alla andra. Hans lag - Sir Quiztopher Wren - är inte helt glada över att Douglas svarar på varenda fråga, varenda en! Frågesporten är lång, hela kvällen, och visas i ett hoptryckt format - och i mitten kommer Sverige på tal.

Something borrowed

I kompisgänget kring Darcy (Kate Hudson) och Rachel (Ginnifer Goodwin) rör sig pojkvänner, vänninor och deras kompisar. En av dessa som rör sig i de yttre cirklarna är Marcus (Steve Howey) som, enligt Rachel, är en haj, en som inte ger sig när det kommer till att uppvakta och springa efter tjejer. När kompisgänget är på en bar kommer Marcus fram till Rachel och deras dialog blir denna:

30 rock

Avsnitt: Emanuelle goes to dinosaur land

Jack Donaghy (Alec Baldwin) har för tillfället en relation med två tjejer - Avery (Elizabeth Banks) och Nancy (Julianne Moore). Jacks kollega Liz (Tina Fey) är hans ständige bollplank när det kommer till relationer och han berättar för henne att han har hoppat i säng med Avery, vilket Liz inte tycker är schysst mot Nancy!

500 days of Summer

Tom (Joseph Gordon-Lewitt); en pessimist och hopplös romantiker, blir förkrossad när hans flickvän Summer (Zooey Deschanel) gör slut. För att förstå vad som gick fel tänker han tillbaka till olika perioder under deras 500 dagar ”tillsammans” men slutsatsen blir inte alls den han väntat sig.

Han passerar förhållandet samtliga faser, från de första tafatta stegen mot varandra, till det hemska, men otvivelaktiga slutet. Ett par lyckliga sekvenser från ett besök på IKEA innehåller många bilder från ett av världens alla varuhus och följande konversation finns där med:

30 rock

Avsnitt: Floyd

Killarna på redaktionen för programmet 30 rock ska skoja lite med Danny (Cheyenne Jackson) och skriver en fejkad artikel i New York Times som är full av lögner. Danny blir naturligtvis oerhört upprörd och kutar in till chefen Jack (Alec Baldwin) och berättar vad som hänt:

Danny: "I never said that Liz banged her way to the middle or that Jenna kidnapped a Swedish au pair to use as a hair farm, and I never called Tracy clean and articulate. Why would I? He's not."

Simpsons

Avsnitt: The good, the sad and the drugly

Bart blir hals över huvud förälskad i flickan Jenny och hela världen ler mot honom. När han träffar på vaktmästaren Willy på skolgården berättar han det för Willy, som drar till med något som verkar som en lögn...

99 francs

Reklammakaren Octave Parango (Jean Dujardin) sitter på restaurang tillsammans med sin dåvarande flickvän när han får en present på Alla Hjärtans Dag. Han öppnar det lilla paketet och får fram ett positivt graviditetstest. Med andra ska han bli pappa. I hans lite skruvade fantasi blir hans svar till tjejen ett gytter av killar från hela världen som på sitt eget lilla vis och språk berättar att det kommer inte att hända. En av de första killarna kommer från vårt avlånga land...

30 rock

Avsnitt: Blind date

Liz Lemon (Tina Fey) är lite lagom bitsk och sur på allt och alla för tillfället. Hennes chef Jack Donaghy (Alec Baldwin) ser detta och ber henne komma in på hans kontor. Han förklarar där att en japansk lära anser att man blir bitter om man inte får tillräckligt med beröring. Liz anar oråd och håller sig på distans, men det visar sig bara att Jack vill erbjuda Liz en blinddejt. Efter lite funderande går Liz med på det och ska kommande torsdag träffa en person vid namn Thomas.

Roswell

Avsnitt: Baby, it's you

Liz (Shiri Appleby) fortsätter gräva i Alex mystiska död och hon har verkligen gjort framsteg. Hon pratar med Maria (Majandra Delfino) och presenterar följande bevis gällande fotona som Alex hade med sig hem från sin resa till Sverige:

Och så kom Polly

Reuben Feffer (Ben Stiller) har precis blivit bedragen av sin hustru på deras bröllopsresa och när han försöker samla ihop sitt liv igen träffar han på sin gamla klasskamrat Polly Prince (Jennifer Aniston). Han blir hals över huvud förälskad i henne och försöker få till en dejt med henne genom att "råka" träffa på henne mitt på stan. Deras konversation blir lite krystad och mot slutet så dyker en svenskhet upp: