En kvinna bland män

Det äkta paret Martin (Armie Hammer) och Ruth Ginsberg (Felicity Jones) är verksamma inom juridiken; Martin är advokat och Ruth jobbar som professor på en skola (än så länge). På en tillställning för Martin på hans jobb så briljerar han med att berätta hur det kommer sig att svenska par inte gifter sig, utan bara förlovar sig och bor tillsammans.

Martin: "You know, young people in Sweden these days aren't getting married?"
Kollega: "Really?"

En familj

Den pillerknaprande matriarken Violet Weston (Meryl Streep) bor i den amerikanska södern och leder en av de mest dysfunktionella familjerna i grannskapet. En natt försvinner Violets man Beverly Weston mystiskt och utan ett spår. Hans försvinnande får parets tre döttrar att återvända till sitt barndomshem tillsammans med sina respektive. Hemligheter uppdagas och hätska ord flyger under de heta augustidagar som mamman och döttrarna kämpar med sina gamla roller i en oförlåtlig familjehierarki.

30 rock

Avsnitt: Hey, baby, what's wrong?

Liz Lemons (Tina Fey) pojkvän Criss (James Marsden) uppvaktar Liz på alla hjärtans dag, men får till svar att Liz inte brukar fira alla hjärtans dag, och att alla hennes tidigare sådana dagar har varit katastrofer. Criss står dock på sig, och övertygar Liz om att han måste få chansen att göra denna dag till en jättebra dag. Liz ger till slut med sig, men sätter samtidigt ribban på en nivå som gör att de - som ett par - måste bege sig ut och köpa ett middagsbord:

Resident alien

Avsnitt: Sexy beast

I den lilla småstaden Patience kraschlandar en utomjording (Alan Tudyk) som snabbt tar både utseende och namn efter en doktor som han "råkade" ta kål på. Snabbt dras han in i småstadens alla bekymmer och relationer, samt hamnar som utredande doktor mitt i en mordutredning. Allt detta samtidigt som han måste försöka förstå sig på hur människor funkar, och hitta vrakdelar från sitt rymdskepp. 

Tall girl

Jodi Kreyman (Ava Michelle) är lång, väldigt lång. När hon är 16 år och går i high school så så är hon strax under 190 centimeter lång. Det gör att hon retas och alla killar bokstavligen ser upp till henne. Men så en dag kommer en lång, blond kille in i klassumment, Stig Mohlin (Luke Eisner).

Lärare: "Okay, class, listen up. We have a foreign exchange student joining us today. He comes to us all the way from Sweden, and he's gonna be with us the rest of the school year. So be nice and please welcome Stig Mohlin."

Kär i Paris

Fotografen Dick Avery (Fred Astaire) har på uppdrag av modetidning Qualitys chefredaktör Maggie (Kay Thompson) dragit med sig hela sitt entourage till en bokhandel där de bokstavligen invaderar den. Den anställde bokälskaren Jo Stockton (Audrey Hepburn) motsätter sig invasionen och det ytliga som modefotograferingen innebär. Jo är lärd och väldigt engagerad i samhällsdiskussioner och skildringen av klasser.

Before midnight

Äkta makarna Jesse (Ethan Hawke) och Celine (Julie Delpy) är på semester på de grekiska öarna och när de får en kväll för sig själva, med en barnvaktt som ser efter deras små döttrar, så börjar allt bra, men så hamnar en mening lite på snedden och plötsligt så blir tonen mer och mer elak mellan dem och plötsligt så flyter det upp allt möjlig skit till ytan som luftas i diskussionen:

Vi

Avsnitt: Episode #1.3

Douglas Petersen (Tom Hollander) deltar i den årliga frågesporten i folkets hus och vinnarskalle - tillika utbildad och smart person - som han är så går han in för att vinna och utklassa alla andra. Hans lag - Sir Quiztopher Wren - är inte helt glada över att Douglas svarar på varenda fråga, varenda en! Frågesporten är lång, hela kvällen, och visas i ett hoptryckt format - och i mitten kommer Sverige på tal.

Something borrowed

I kompisgänget kring Darcy (Kate Hudson) och Rachel (Ginnifer Goodwin) rör sig pojkvänner, vänninor och deras kompisar. En av dessa som rör sig i de yttre cirklarna är Marcus (Steve Howey) som, enligt Rachel, är en haj, en som inte ger sig när det kommer till att uppvakta och springa efter tjejer. När kompisgänget är på en bar kommer Marcus fram till Rachel och deras dialog blir denna:

30 rock

Avsnitt: Emanuelle goes to dinosaur land

Jack Donaghy (Alec Baldwin) har för tillfället en relation med två tjejer - Avery (Elizabeth Banks) och Nancy (Julianne Moore). Jacks kollega Liz (Tina Fey) är hans ständige bollplank när det kommer till relationer och han berättar för henne att han har hoppat i säng med Avery, vilket Liz inte tycker är schysst mot Nancy!