Star Trek

Avsnitt: The ultimate computer

Kapten James T. Kirks (William Shatner) skepp blir utvalt att härbärgera en ny sorts dator, helt olik alla tidigare. Dr. Richard Daystrom (William Marshall) är herren bakom datorn MI-5, och även tidigare versioner som ligger till grund för samtliga datasystem i alla rymdskepp. När datorn är installerad på skeppet ska den kunna klara av alla val som en kapten och dess besättning ställs inför på skeppets resor genom universum, vilket skulle resultera i att samtliga skepp i stort sett skulle bli obemannade. När datorn gör ett flertal underliga val på dess resa genom rymden börjar James T.

Enterprise

Avsnitt: Anomaly

En fysisk abnormitet i rymden som besättningen har både problem med att förklara och klara av gör att skeppet Enterprise inte kan åka vidare genom rymden då alla större maskiner blivit odugliga. Medan chefsteknikern Charles "Trip" Tucker (Connor Trinneer) försöker luska ut vad som hänt och varför maskinerna inte vill börja fungera igen så tar kaptenen Jonathan Archer (Scott Bakula) hand om några utomjordingar som intar skeppet och stjäl deras last.

Star Trek

Avsnitt: The Galileo seven

Besättningen på Enterprise närmar sig en planet som ligger farligt nära ett elektromagnetiskt fenomen vid namn Murasaki 312 och skickar därför ut en undersökningsfarkost med bland andra Spock (Leonard Nimoy) i. Allt går åt helvete och farkosten försvinner in i det elektromagnetiska molnet och kraschlandar på planeten intill. Uppe på kommandobryggan på Enterprise försöker James T. Kirk (William Shatner) få koll på läget, men datorn förklarar att de inte har någon som helst koll - och använder sig då av en svensk måttenhet - Ångström.

The big bang theory

Avsnitt: The hot troll deviation

Howard Wolowitz (Simon Helberg) har inte haft det lätt sedan hans flickvän dumpade honom. Hans enda kvinnliga sällskap numera är en av fantasi frammanad tjej, och inte vilken tjej som helst utan kapten Kara (Katee Sackhoff) från sci-fi-serien Battlestar Galactica. Han har gjort det skönt för sig i sängen och tänker göra det som ensamma killar kan göra... för att göra det lite skönt... men hela hans tillvaro rubbas då plötsligt George Takei från Star Trek fantiseras fram bredvid sängen. Kapten Kara och George börjar prata och går sedan ut ur rummet, och då säger George följande:

Enterprise

Avsnitt: Shuttlepod one

En farkost innehållande två besättningsmän, Trip Tucker (Connor Trinneer) och Malcom Reed (Dominic Keating), har gått sönder och de har inga som helst medel att kontakta moderskeppet Enterprise. Något slog ut farkostens datorer och de åker på måfå runt i rymden. T'Pol (Jolene Blalock) och kaptenen Jonathan Archer (Scott Bakula) sitter själva i en liten mindre farkost och T'Pol har hittat något som hon tror kan vara orsaken till farkostens falerande. Hon misstänker också att Enterprise har råkat illa ut.

Star Trek

Avsnitt: Dagger of the mind

Kapten James T. Kirk (William Shatner) kommer in i transporterrummet och har följande lilla konversation med mr. Berkeley där:

Kirk: "Any incoming cargo?"
Berkeley: "Just one item, sir. Some research material bound for the Central Bureau of Penology at Stockholm."

Star Trek - First contact

Enterprises besättning åker tillbaka i tiden för att göra slut på en Borg-kub, som är inställd på att assimilera jordens befolkning långt innan resten utav rymden börjar intressera sig för dem. De råkar få upp en dåtidsmänniska, Lily (Alfre Woodard), på rymdskeppet och eftersom allt är nytt för henne får Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) förklara en hel del för henne, bland annat vad det är för fiender de har att göra med, Borg.