Pestens tid

I första delen av den drygt 6 timmar långa filmatiseringen av Stephen Kings roman får vi möta ärketönten Harold Lauder (Corin Nemec) som i flera års tid har längtat och trängtat efter Frannie Goldsmith (Molly Ringwald). När han har fått en av sina ohyggligt dåliga dikter publicerad i magasinet Everleaf beger han sig direkt till Frannie för att ge henne ett exemplar av tidningen. Han tar också tillfället i akt att bjuda ut henne på en dejt kommande fredag. Han väljer dock inte det mest, av Frannie, eftertraktade evenemanget:

Maximum overdrive

Stephen King regisserar sin egen historia där maskinerna på jorden får liv och attackerar människorna med många dödsfall som resultat. Alldeles i början av filmen är det en bro som börjar få liv och öppnas utan att några varningslampor eller bommar går igång.

Nere i maskinrummet får vi en närbild av kugghjulen och motorerna som drar igång och det visar sig att det hela drivs av en SCANIA-motor!

Christine

Arnie Cunningham (Keith Gordon) har som extraval i skolan att jobba med bilmotorer, trots att han inte vet något om det. Hans mor och far tycker inte alls om det vilket ger upphov till rejäla gräl i filmen. När Arnies kompis Dennis Guilder (John Stockwell) kommer och hämtar upp honom innan skolan förklarar Arnie situationen. Dennis svar blir då:

Dennis: "It'll embarras 'em when their stupid Volvo breaks down and you fix it for free."