Den falske Sherlock Holmes

Morris Flint (Hans Albers) och Macky McPherson (Heinz Rühmann) är två skojare som tar Sherlock Holmes och dr Watsons identiteter eftersom det passar dem bra, då och där. Det blir dock inte bättre än att de strax befinner sig i en härva där folk behöver Sherlocks skarpa hjärna. Morris och Macky försöker hålla näsan ovanför vattnet och det går ganska bra. Det har skett en stöld av ett gäng frimärken, bland annat två stycken till hör den svenska prinsen Sigurd, och excellensen Vangon (Hans Junkermann) nästan sliter sitt hår när Sherlock frågar honom om vem som äger de stulna frimärkena:

Nattbåt till Dublin

Andra världskriget. Kapprustningen för att vinna kriget pågår på flera fronter. En av fronterna utspelas på Irland dit en svensk forskare, dr Hansen (Martin Miller), förts för att forska på hur man ska skapa atombomben som ska sätta stopp för kriget.

Nätet

Den kände finansmannen Sigsbee Manderson (Orson Welles) hittas skjuten och död i sin trädgård och det är förstasidesstoff i radio och tidningar. Även i en Stockholmstidning som blåser upp nyheten på sina löpsedlar med texten "Extrauttlaga - Manderson död".

Katrin gör karriär

Katrin Holstrom (Loretta Young) har blivit tillräckligt gammal för att lämna föräldrahemmet och söka in på sjuksköterskeskolan. Det blir ett tårfyllt adjö när hon står utanför sitt hus och säger adjö till sin familj innan hon åker iväg. Familjen är antagligen invandrade svenskar då de både talar svenska och bryter ganska rejält på svenska. När Katrin kommer fram till sin mamma (Anna Q. Nilsson) säger de ömt farväl till varandra:

Dr Mabuse, der Spieler

När Dr Mabuse (Rudolf Klein-Rogge) ska checka in på ett hotell i den här klassikern så får man se en skylt utanför Excelsior Hotel vilka språk som talas av hotellets personal. Vi får väl hoppas att den eller de som sägs kunna konversera på svenska har lite bättre koll än skyltens "Her talces svenska".

Meet the baron

I en scen från den gamla svartvita rulle får biobesökaren se en gigantisk duschinrättning, enbart för tjejer. Det finns hur många duschar som helst, ångbastu, badkar, simbassänger, you name it! Och naturligtvis sjunger tjejerna medan de klär av sig. Den ena nymfen vackare än den andra, men en står ut lite och det är hon som har en liten textrad som ni nog klurar ut vilken jag menar:

Den långa resan hem

Svensken Ole Olsen (John Wayne) har jobbat ombord på olika båtar under det senaste decenniet, men har nu bestämt sig för att bege sig hem till Sverige igen. Han har goda kamrater som har lovat sig själva att se till att Ole verkligen kommer hem till Sverige och inte skriver på för ännu en tur på världshaven, något som är lätt hänt som sjöman. När de lägger till i hamnen på de Brittiska öarna slussar alla hans jobbarkompisar honom till Svensk Engelsk Ångbåtslinjen, där de ser till att han köper sig en biljett hem till Sverige.

Familjen Addams

Avsnitt: Lurch learns to dance

Lurch (Ted Cassidy) har blivit inbjuden till den årliga butlerbalen, men vill inte gå eftersom han inte kan dansa. Gomez (John Astin) och Mortitia (Carolyn Jones) tar på sig att se till att han kommer iväg till balen och ska därför lära honom att dansa. Det går inte bättre än att Lurch sträcker ryggen men Gomez fixar det genom att ta med Lurch ner i källaren och lägga honom i en gammal klassisk sträckbäck. När de börjar sträcka ut honom grymtar Lurch lite, men till slut hoppar den felande kotan rätt och alla kan andas ut. Gomez och Mortitia säger då följande:

Forbidden zone

I den här totalt urflippade lågbudgetfilmen om huset i Venice i Californien, som råkar ha en dörr i källaren som leder till en sjätte dimension, blandas halvnakna blondiner med musikalnummer och slapstick-humor. Huckleberry P. Jones (Gene Cunningham) är den lokala droghandlaren som säljer huset efter att ha upptäckt dörren i källaren och in flyttar familjen Hercules med Ma Hercules (Virginia Rose) i spetsen.

Doktor Caligari

Alan (Hans Heinrich von Twardowski) och Jane (Lil Dagover) går till en marknad där de träffar på doktor Caligari (Werner Krauss) som visar upp somnabulisten Cesare (Conrad Veidt) som kan sia om framtiden. Alan frågar Cesare hur länge till han kommer att leva och Cesare svarar att han kommer att dö innan nästa soluppgång. Detta visar sig vara sant då Alan mördas under natten. Cesare är naturligtvis polisens främsta misstänkte och när de tillsammans med några forskare anländer till doktors ställe hittar de det tomt.