Eureka

Avsnitt: 
Insane in the P-Brane

H.J. har uppfunnit en apparat som gör att han kan färdas mellan olika dimensioner ögonblickligen, i stort sett en slags transporterare från ställe A till ställe B. Dessvärre är att han inte riktigt fått ordning på prylarna och apparaten fixar i stället till så att vem som än vill transporteras hamnar i en slags mellan-dimension där man är fast. H.J. håller på och fixar och kalibrerar sin återvändarplatta som man står på när man "beemas" och Carter (Colin Ferguson) samt Tess Fontana (Jaime Ray Newman) som har hamnat i samma dimension är naturligtvis oroliga och ivriga att han ska fixa plattan så de också kan återvända till "rätt" dimension:

Tess: "H.J., are you sure about these oscillations? This could be what..."
H.J.: "I'm sure! As long as my equipment's running on the other side, I'll be in vibratory sync with the p-brane. Once I've calibrate it correctly, I shall pass right through the dimensional curtain and collect my Nobel prize."
Lyssna på ljudklippet (112 kb)

Nu blir det inte riktigt så... H.J. kalibrerar fel och blir inget annat än förkolnade rester av en människa. I fel dimension dessutom. Carter och Tess lyckas dock lösa problemet och kommer till rätt dimension i rättan tid - fast de hamnar inte i samma rum som de var innan utan några mil därifrån, på en vanlig skogsväg vilket föranleder Carters kommentar som följs av Tess lite mer vetenskapliga:

Carter: "We're gonna need a ride."
Tess: "And the Nobel prize. Soon as I work on my aim."
Lyssna på ljudklippet (84 kb)

Eureka, avsnittet Insane in the P-Brane (2009)
Originaltitel: Eureka
Adam Evertsson