Vad sker på Alla Talar Svenska?

En mängd klockor som visar olika tider på dygnet

"Händer det nåt, egentligen?"

Ja, det kanske du som besökare frågar dig när du kommer hit. Senaste inlägget är från i somras, och där det brukar komma minst ett inlägg i veckan händer det inte så mycket för stunden. 

Det händer dock en massa saker, men inte som syns. Jag som ligger bakom Alla Talar Svenskas webbplats håller på och går över till en nyare plattform (och en aningen uppdaterad design - men inte mycket) och det är en hel del som behöver falla på plats. Därav det lilla uppehållet i publiceringen av inlägg här. 

Det som ställer till det lite är ju att jag vill ha med videoklipp och de kommer jag att ladda upp på min Facebooksida, men problemet är att det haltar lite med att bädda in dessa på ett, för mig som redaktör, enkelt sätt här på webbplatsen.

"Fast du sa ju nyare plattform - borde det inte funka att bädda in videoklipp där, det gör ju aaaaaaaalla!" Jo, det är korrekt. Aaaaaalla bäddar in videoklipp, precis som jag gjort innan min kanal på YouTube stängdes ner för att jag laddade upp ett videoklipp som visade ett par oskyldiga bröst. Kruxet här är att den plattformen som jag går över till nu är så modern att man inte hunnit fixa inbäddning av videoklipp från Facebook i den versionen, bara YouTube och Vimeo. Men det löser sig nog tills jag är klar med alla andra förändringar. Men det är video-inbäddningen som är den största vägbulan ska erkännas.

Men misstro icke! Jag jobbar hårt på att fixa till sidan så den blir bättre och snyggare, och sedan håller jag även på att titta igenom alla tips ni skickat in till mig och skriver inlägg om dessa, så när jag väl öppnar den "nya" sajten igen så ligger det många inlägg på kö.

Tills dess får ni ha det så bra ni bara kan ha det. 👋

Goa hälsningar
Webbnissen Adam

Kommentarer

Som svar på av Håkan M.

Jodå, nu är den igång. Faktiskt sedan cirka en månad tillbaks. Det finns säkert några buggar som behöver fixas, men jag har i alla fall gjort klart det stora jobbet, som också innebär att jag är igång med att skriva nya inlägg om nya filmer och tv-serier med svenskheter i sig. Och kryddar dem med videoklipp! Klicka på loggan längst upp på sidan för att komma till förstasidan och se de senaste inläggen där.

Och nej, det är ingen större skillnad. Samma design fast med några förbättringar. Jag har en ny visning av affisch/dvd-omslag i anslutning till inläggen där jag även visar ny information kring produktionen. Sedan har det mesta skett bakom kulisserna med en uppdaterat kodbas, men det är ju sånt som inte märks för gemene man om man inte är intresserad av webbproduktion...

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.