Seinfeld

Avsnitt: The smelly car

George Costanza (Jason Alexander) går till videobutiken och finner sig där stå och beundra två kvinnor medan han för en egen monolog i skallen. Vad som är intressant är att till vänster om de båda damerna finns en svensk film att hyra - Dunderklumpen.

Dunderklumpen är en svensk film från 1974, regisserad och delvis animerad av Per Åhlin, med manus av Beppe Wolgers som också är med och spelar i filmen. 

Vad sker på Alla Talar Svenska?

"Händer det nåt, egentligen?"

Ja, det kanske du som besökare frågar dig när du kommer hit. Senaste inlägget är från i somras, och där det brukar komma minst ett inlägg i veckan händer det inte så mycket för stunden. 

Det händer dock en massa saker, men inte som syns. Jag som ligger bakom Alla Talar Svenskas webbplats håller på och går över till en nyare plattform (och en aningen uppdaterad design - men inte mycket) och det är en hel del som behöver falla på plats. Därav det lilla uppehållet i publiceringen av inlägg här. 

Be kind rewind

Jerry (Jack Black) misslyckas med sitt försök att sabotera en kraftanläggning. När han sedan besöker sin bäste vän Mike (Mos Def) i sin videobutik avmagnetiseras varenda videoband där. För att rädda Mikes jobb och videobutikens framtid kommer de på ett sätt att fortsätta leverera filmer till den lilla kundkretsen - de återskapar och spelar själva in alla filmer som beställs! Tack vare deras nyinspelningar av allt från 'When We Were Kings' till 'Robocop' till 'Driving Miss Daisy' och '2001: ett rymdäventyr' blir vännerna New Jersey-kvarterets stora filmstjärnor.

Jack & Bobby

Avsnitt: Time out of life

Bobby (Logan Lerman) och Warren (Dean Collins) ska ha en videokväll och för att verkligen bli populära bland killarna så bestämmer de sig för att hyra en porrfilm. Väl inne i videobutiken står de inför första hindret - att gå in genom dörren till avdelningen med vuxenfilmer. Innan dess måste de ha en strategi och Warren visar att han har koll på läget. Han menar att man måste veta vad man är ute efter, och ber där Bobby att sikta in sig på filmer med specifika ord i titeln:

Bottom

Avsnitt: Bottom's up

I avsnittet "Bottom's Up" granskar Eddie (Adrian Edmondson) och Richie (Rik Mayall) ett videofilmsomslag:

Eddie: "Well this one's a sure-fire hit. Look! 'Swedish Lesbians in Blackcurrant Jam'".
Richie: "Yabba-dabba-do! ... No Eddie, it's 'Swedish Legends in Blackcurrant Jam Making'."
Eddie: "Aw, come on, it's got to be dirty, it says 'Swedish'!"