Bild från filmen The darkest hour

The darkest hour

Sean (Emile Hirsch) och Ben (Max Minghella) har en app som listar de pubar, barer och andra festställen som är "inne" i städer över hela jorden. Med hjälp av appenkan man definitivt kan hitta jetsettare och coola människor på de här ställena. Deras app-idé tar dem till Moskva där de ska träffa investerare som förhoppningsvis ska satsa stort så appen kan växa och bli global - och göra Sean och Ben till miljonärer.

De har en svensk partner, Skyler (Joel Kinnaman), som visar sig vara en skitstövel då han har åkt till Moskva innan och helt enkelt snor deras idé, re-brandar den och har satt ett nytt namn. Sean och Ben upptäcker detta när de kommer in i styrelserummet och hittar Skyler framför en skärm med deras app, fast med ett nytt namn. Skyler ser till att Sean och Ben blir uteskorterade av vakter.

För att dränka sina sorger så går Sean och Ben till en bar som deras app listar som "inne", och vem träffar de där om inte Skyler. De skräder inte orden när deras blickar möts:

Sean: "Seriously?"
Ben: "That Swedish prick."

Audio file

Strax därpå går en propp, och inte bara på utestället utan i hela Moskva. Och inte bara det, mobiler slutar fungera, ficklampor likaså. Besökarna lotsas ut på gatan och där möts de av ett norrskensliknande sken där stora ljusbollar sänks ner till marken. Ganska snart visas det vara utomjordingar som dödar allt som är av kött och blod och förvandlar dem till aska. Folk rusar omkring som skrämda möss och Sean, Ben och Skyler tar skydd inne på baren och stänger in sig i ett källarförråd tillsammans med två tjejer, Anne (Rachel Taylor) och Natalie (Olivia Thirlby). Efter något dygn vågar de sig ut, och då visar Skyler en livrädd sida av sig:

Sean: "Look at this."
Ben: "They killed everyone."
Sean: "It was a massacre."
Skyler: "We should go to the Swedish Embassy, it's closer. We should really go..."
Anne: (hyssjar honom)

Audio file

Affisch för filmen The darkest hour

Mr Cane

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.