data & it

The hummingbird project

Genom att lägga en datakabel mellan Kansas och New York hoppas kusinerna Vincent Zaleski (Jesse Eisenberg) och Anton Zaleski (Alexander Skarsgård) tjäna millisekunder på dataöverföringen och därigenom kunna hantera aktiemarknadstransaktioner på ett effektivare sätt och på det sättet tjäna miljoner. I teorin är det lätt, men i praktiken innebär det att man måste borra sig igenom jordytan i en rak linje från Kansas till New York. För det behöver de en skicklig projektledare och 

The Emoji Movie

I din telefon finns en egen värld. Gömd i meddelande-appen ligger Textopolis, en storstad där alla dina emojis bor. I denna värld har alla invånare enbart ett ansiktsuttyck – alla utom Gene (T.J. Miller, svensk röst av Daniel Norberg), en uttrycksfull emoji född utan filter och med förmågan att visa en rad olika känslor, vilket han kämpar emot på alla sätt och vis. Han misslyckas naturligtvis och sätter igång en dominoliknande historia som kan leda till att telefonen får en fabriksåterställning - en telefons motsvarighet till en apokalyps.

Mr. Robot

Datageniet Elliot Alderson (Rami Malek) är inte bara besatt av sin egen datasäkerhet, han tycker också om att påvisa globala företags dåliga datasäkerhet och hackar sig gärna in i deras system för att visa detta. Likadant gäller det för personer i hans närhet som på ett eller annat sätt korsat hans väg, på ett negativt eller positivt sätt.

Polisskolan - uppdrag i Moskva

Rektor Lassard (George Gaynes) och hans trogna gäng har blivit kallade till Ryssland för att hjälpa till att fånga den ryske maffiabossen Konstantine Konali (Ron Perlman). Denne planerar att släppa ett nytt dataspel med en bakdörr så han kan komma in i alla datorer där spelet finns installerat. Dagarna innan lanseringen försöker gruppen infiltrera lagerlokalen i jakt på bevis. Rummet är fullt av lådor där leveransen av "The Game" ska till en adress i Sverige, närmare bestämt: T.  Erikson, Solliden, S 15191 Soederloelje, Sweden.

Prenumerera på RSS - data & it