Bild från filmen Futurama: Bender's big score

Futurama: Bender's big score

Alla i gänget på Planet Express har svarat på spam från några utomjordingar och tack vare att de har knappat in kontoinformation och personlig information äger utomjordingarna hela rörelsen inom kort. Utomjordingarna har en speciell körtel som känner av stora mängder information, och när de kommer i närheten av Fry inser de att de har snubblat över en guldgruva. Det är inte Fry han själv som är full av information utan det råkar vara en tatuering på hans skinka som, riktigt stort uppförstorad, ger dem en sifferkod som uttalad ger upphov till en tidsbubbla som kan föra någon bakåt i tiden. När de inser vad de har hittat ser de möjligheterna till att åka bakåt i tiden och sno alla rikedomar, vilket är en barnlek då de har laservapen i år 3008. Efter att ha studerat tidsbubblan hittar de dock en nackdel, de kan bara åka bakåt, inte framåt, vilket gör att det blir lite lurigt då de skulle fastna i den tidsålder de åker till. Roboten Bender kommer dock på hur de ska göra. Han ska åka tillbaka, sno grejerna och sedan sätta sig i grottan under Planet Express och vänta i några århundraden tills det är 3008 och då komma upp ur källaren. Det funkar på pappret och det funkar i verkligheten, Bender åker tillbaka en, två, tre, några tusen gånger och väntar varje gång till år 3008 innan han kommer upp med vad det nu är han har stulit. Vid ett tillfälle åker han tillbaka till år 2308, till Sverige där han snor Nobels fredpris och sticker sedan iväg i sitt rymdskepp. Presentatören på scenen blir aningen överraskad:

Presentatör: "Resulting in peace between East and West Coast rappers... Good God!"
Bender: "I accept this Nobel Peace Prize not just for myself, but for crime robots everywhere. Skoal!"

Audio file

När Bender sticker iväg i sitt rymdskepp igen kommer det svenska flygvapnet (?) och attackerar honom. Bender tittar bakåt och säger:

Bender: "Not so neutral now, are you, Sweden?"

Audio file

Här finns även några bilder som kan vara värda en titt:

Affisch för filmen Futurama: Bender's big score

Madeleine Dellenskog, Nicholas Centby, Gustaf Ekelund. Tack Nicholas för all info, ljud och bilder.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.