Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Livet på en sandstrand

Jack Chester (John Candy) är utbränd och får rådet att åka på semester med sin familj till Florida. Han gör detta och råkar i den lilla pittoreska staden Citrus Cove stöta sig med den lokala kändisen Al Pellet (Richard Crenna) som inte bara är förmögen utan också den person som vunnit regattan i Citrus Cove de senaste 7 åren. När Jacks husvärd dör köper Al huset enbart för att få bort Jack och hans familj, som enligt Al är pesten för Citrus Cove. Familjen blir jätteledsen och Jack bröstar därför upp sig och föreslår ett vad mellan Jack och Al. Om Jack slår Al i regattan om några dagar så får de stanna gratis i två veckor till, förlorar Jack så sticker de på stört. Al kan inte annat än att skratta och acceptera vadet. Vad Al inte vet är att Jack har blivit kompis med den lokala enarmade restaurangpiraten Scully (Rip Torn) och med samlade resurser så rustar de upp Scullys restaurangbåt och får den segelduglig. De tar även in skotten Angus MacLachlan (Richard Hurd) som har ett gott öga för vad båtar klarar och inte klarar. Deras konversation låter så här, där öven spanjoren Cortez (Santos Morales) får ett ord med i laget:

Angus: "She'll sail, but could take a high heap of work and a good bit of luck, too, to find the right sail to fit her mast."
Cortez: (Pratar spanska.)
Angus: "What's he saying?"
Scully: "He's saying that we'll make our own luck, you dumb Swede."
Lyssna på ljudklippet (69 kb)

Angus letar högt och lågt efter ett segel, men hittar inget i närheten utan långt bort i Tampa. Han förklarar detta för Scully och i diskussionen låter det så här:

Scully: "Why didn't you say so, go to Tampa then."
Angus: "...Tampa."
Scully: "You dumb Swede!"
Angus: "Nae dumb Swede, a dumb Scot!"
Scully: "Same, same."
Lyssna på ljudklippet (49 kb)

Angus hittar till slut ett segel, regattan startar och det är en strid på kniven. Inte långt ifrån mål hamnar Jack i lä medan Al har "stulit" deras vind, något som tydligen kan hända och är inget onormalt. Då får Jack se ett plan uppe i luften som uppför sig lite konstigt, och eftersom han jobbar som flygledare i vanliga fall, inser Jack att det kommer en mikrovind snart. Han gör båten redo för den och när vinden kommer så får de en herrans fart och vinner hela regattan. Innan dess hinner Scully ropa till Angus:

Scully: "Trim her in you dumb Swede, can't you see we're in a funnel gunnel?"
Anugs: "Ah, you lovely sally!"
Lyssna på ljudklippet (31 kb)

Affisch för filmen Livet på en sandstrand

Adam Evertsson

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.