Nattbåt till Dublin

Andra världskriget. Kapprustningen för att vinna kriget pågår på flera fronter. En av fronterna utspelas på Irland dit en svensk forskare, dr Hansen (Martin Miller), förts för att forska på hur man ska skapa atombomben som ska sätta stopp för kriget.

Förföljd till Alger

Sherlock Holmes (Basil Rathbone) och Watson (Nigel Bruce) har fått i uppdrag att skydda en prinsen av Rovenien på resa från England till södra Europa. När de ska gå ombord på flygplanet berättar premiärministrern (Frederick Worlock) att det blivit lite trubbel på vägen. Planet de hade tänkt använda sig av var trasigt och det som de fick i utbyte visar sig bara ha tre platser, så alla får inte plats. Ett annat förslag seglar dock snabbt upp, ett förslag som blir starten på en händelserik båtresa för samtliga inblandade.

Olsenbanden och guldstatyetten

I denna norska version av den danska filmen Olsenbanden genomför ligan en kupp där de stjäl en guldstatyett på samma sätt som Jönssonligan stjäl diamanten från Nationalmuseum i "Jönssonligan och den svarta diamanten". När de efteråt läser om kuppen i tidningen uttalar sig polischefen sig om att kuppen är för avancerad och fantasifull för att det ska kunna ligga norrmän bakom den. Då surnar Egon (Arve Opsahl) till:

The boat that rocked

1966 ligger ett piratskepp ankrat i Nordsjön utanför brittiska kusten. De här piraterna är dock inte ute efter att plundra oskyldiga fartyg, utan sända piratradio till det pop- och rockmusiktörstande brittiska folket. Inom den brittiska regeringen finns dock krafter, som verkar för att sätta stopp för piraterna och dessa krafter leds av ministern Alistair Dormandy (Kenneth Branagh). Han avskyr piraterna av hela sitt hjärta och särskilt reklamen, verkar det som när han pratar med sin närmaste man Twatt (Jack Davenport):

Double trouble

Sångaren Guy Lambert (Elvis Presley) får två kvinnor på halsen när han lämnar Italien för att fortsätta turnera genom Europa. Jill Conway (Annette Day) är den som Guy vurmar mest för, men när han får reda på att hon bara är 17 år inser han att han kan åka i fängelse om han försöker bli intim med henne. Av en ren slump anser Jills förmyndare att hon, tack vare affären med Guy, har uppfört sig riktigt illa och ska skickas på internetskola i Belgien - exakt det ställe som Guy ska till härnäst.

Den långa resan hem

Svensken Ole Olsen (John Wayne) har jobbat ombord på olika båtar under det senaste decenniet, men har nu bestämt sig för att bege sig hem till Sverige igen. Han har goda kamrater som har lovat sig själva att se till att Ole verkligen kommer hem till Sverige och inte skriver på för ännu en tur på världshaven, något som är lätt hänt som sjöman. När de lägger till i hamnen på de Brittiska öarna slussar alla hans jobbarkompisar honom till Svensk Engelsk Ångbåtslinjen, där de ser till att han köper sig en biljett hem till Sverige.

Baltic storm

Tyska journalisten Julia Reuter (Greta Scacchi) blir kontaktad av forne Stasi-agenten Gehrig (Dieter Laser) som sitter inne med information om ett forskaravhopp från Ryssland. Enligt Gehrig är det bara toppen på ett isberg av transporter av både folk som vapen från Ryssland till andra länder. Han vet att forskaren ska fraktas från Ryssland till väst, via Tallin och en färja till Stockholm - färjan Estonia. På kommandobryggan på Estonia gör kaptenen för den avlösande besättningen sin entré och frågar ut sina kollegor om vädret:

Sabotören

Tysken Robert Crain (Marlon Brando) har flytt från andra världskrigets Tyskland och bosatt sig i Indien. Den engelska underrättelsetjänsten har dock koll på honom och när de behöver en person med tyskt förflutet som ordna ett anti-sabotage på ett tyskt fartyg på dess väg från Japan till Frankrike kontaktar de honom. Genom diverse hot om utlämning till Hitlers gubbar så går Crain med på att inta rollen som tysk SS-officer på väg hem till Tyskland.

Hämndens skugga

Polisen Leonard Diamond (Cornel Wilde) är ute efter maffiabossen Mr Brown (Richard Conte) och efter många långa månaders polisarbete lyckas han få tag i ett namn - Bettini - som gör att han börjar komma någon vart. Bettini (Ted de Corsia) har legat lågt i sju år och hela tiden väntat sig en hämndaktion från Browns sida, men den har aldrig kommit. När Diamond knackar på hos Bettini tror han därför att han är en gangster som ska döda honom.

Schakalen

Då en del av filmens första del utspelas i Helsingfors så filmas en del skyltar och vad ser man om inte en skylt där det står Postii samt den svenska varianten - POSTEN. Dessutom så panorerar kameran över en marina lite senare i filmen då Schakalen (Bruce Willis) har kommit till staden i en segelbåt. Bland båtarna får publiken se vad båtarna heter och en av dem har det fina namnet miss Garbo.