Min polare Gud

Jerry Landers (John Denver) får en dag ett brev som meddelar att han har tid för en intervju med Gud ett par dagar senare. Han skrynklar ihop och slänger lappen, men den dyker upp en stund senare i hans säng. Han river sönder den och slänger papperslapparna och nästa dag hittar han den bakom ett salladsblad när han är på jobbet. Han ger upp och beger sig till adressen i brevet. Där, i rum 2700, på 27e våningen i ett hus med bara 17 våningar träffar han så Gud. Eller, i alla fall rösten då Jerry inte får se Gud, det funkar inte så. 

Parker Lewis

Avsnitt: Full mental jacket

Jerry (Troy W. Slaten) ska göra en muntlig redovisning om alkemi, och blir ihopparad med Rita (Kristin Dattilo) som han är hemligt förälskad i. Han blir totalnervös och det blir Rita med, eftersom hon inte tycker om muntliga redovisningar. Påpassligt nog skolkar de båda från lektionen, och Jerry tar sin tillflykt i datasalen. Dit har faktiskt också Rita sprungit till och när de tu sitter där i mörkret tillsammans fäller Rita en tår. Parker (Corin Nemec), som är tvseriens berättarröst tillika huvudperson, beskriver vad som händer när en kvinna fäller en tår:

Skål

Avsnitt: Don't paint your chickens

Frasier Crane (Kelsey Grammer) kommer glad in på baren och har gjort ett arbete om Ingemar Bergman och vill höra om vanligt folk förstår. En helt förvirrad diskussion på baren startar om Ingemar Bergman, Ingrid Bergman, Ingemar Johanson och andra. Norm Peterson (George Wendt), Carla Tortelli (Rhea Perlman), Cliff Clavin (John Ratzenberger), Woody Boyd (Woody Harrelson) och Sam (Ted Danson) är de drivande krafterna i diskussionen.

Repet

Brandon Shaw och Philip Morgan, två gamla klasskamrater, stryper en tredje, David Kentley, och motiverar det för sig själva med att de är överlägsna människor som har rätt att ta livet av underlägsna. Brandon är övertygad om det riktiga i dådet, medan Phillip har betänkligheter. Som en värdig kröning för "det perfekta brottet" har Brandon bjudit in några personer på ett litet party i deras takvåning. Det är en härlig blandning människor, vilket kanske hörs på följande diskussion Rupert Cadell (James Stewart), Mrs. Atwater (Constance Collier) och Janet Walker (Joan Chandler) har:

S1m0ne

Viktor Taransky (Al Pacino) är en regissör på väg utför och i den senaste filmen sticker huvudrollsinnehavarinnan efter en mindre kontrovers. Han finner lösningen i ett dataprogram som kan framställa en digital skådespelerska, Simone (Rachel Roberts), som ingen kan se är konstgjord. Han gör färdigt filmen med henne i huvudrollen och det blir succé. Simone skyddas från nyfikna blickar genom lögnen att hon är skygg och inte vill ha någon större uppmärksamhet utan att pressen borde koncentrera sig på den biljante regissörens arbete.

Will & Grace

Avsnitt: Whose mom is it anyway?

Graces mamma har kommit till stan och Grace (Debra Messing) tror att hon ska para ihop henne med ännu en i raden av pojkar som mamman hittar åt henne. Dock visar det sig att mamman har hittat en kille till Will (Eric McCormack) i stället för till Grace. När Grace får reda på detta så drar hon iväg med Will och övertalar honom att detta är nog ännu bättre. Om Will inte tycker om killen som heter Andy och sedan säger till mamman att hon måste sluta med att para ihop folk så kanske hon verkligen lägger av.

Vänner

Avsnitt: The one with the evil orthodontist

Joey (Matt LeBlanc) pratar i telefon med en kvinna som brukar kika in i Monicas (Courteney Cox) lägenhet genom ett teleskop. De är mycket upprörda över detta faktum, men de mjuknar lite då...

Joey: "She says you looked very pretty the other day in the green dress."
Monica: "The green dress? Really?"
Joey: "Yeah, she said you looked like Ingrid Bergman that day."
Monica: "Nooo!"