Sex education

Avsnitt: Episode #3.3

Jakob Nyman (Mikael Persbrandt) och Ola Nyman (Patricia Allison) har flyttat in hos Jean (Gillian Anderson) och Otis Milburn (Asa Butterfield), och det är inte helt friktionsfritt. Jakob är hantverkare och tar tag i saker i huset, något som Jean stör sig på i längden, och Ola lånar LP-skivor av Otis, något som han stör sig på. En morgon när alla håller på och gör sig i ordning för skola och jobb så hör Otis att Ola spelar musik, musik som han känner igen, och när han kollar sin skivsamling fattas mycket riktigt skivan, varpå han går och pratar med Ola:

Min polare Gud

Jerry Landers (John Denver) får en dag ett brev som meddelar att han har tid för en intervju med Gud ett par dagar senare. Han skrynklar ihop och slänger lappen, men den dyker upp en stund senare i hans säng. Han river sönder den och slänger papperslapparna och nästa dag hittar han den bakom ett salladsblad när han är på jobbet. Han ger upp och beger sig till adressen i brevet. Där, i rum 2700, på 27e våningen i ett hus med bara 17 våningar träffar han så Gud. Eller, i alla fall rösten då Jerry inte får se Gud, det funkar inte så. 

Bruce den allsmäktige

Bruce Nolan (Jim Carrey) är en reporter som vill nå högre upp i karriären, och bli kanalens nyhetsankare. Han blir gång på gång förbisedd och senast i raden är nyhetsankaret Evan Baxter (Steve Carell), som blir erbjuden platsen som det nya ankaret. Historien gör dock att Bruce kommer på kurs med Gud och får överta Guds allsmäkiga och gudomliga krafter för att se hur svårt det är att vara just Gud. Bruce får därför möjligheten att manipulera Evans röst och tal i direktsändning, naturligtvis med tanken att han ska göra bort sig totalt och förlora jobbet.

Mask

I videoversion som kommit ut här i Sverige förekommer en i filmen bortklippt scen som skulle förklara hur masken hade hamnat i USA och Edge City. Den visar ett vikingaskepp som drar i land på en strand och en grupp vikingar som kommer i land med en kista. Ledarvikingen pratar bra svenska och resten av vikingarna pratar mindre bra svenska varpå avskriften nedan är lite ofullständig.