Ultimate force

Avsnitt: Something to do with justice

Ultimate Force-gänget blir skickat till Bosnien och hämta ut krigsförbrytaren Glasnovic (Andreas Wisniewski). Trots att de strax innan blivit uppdelade, där Henno (Ross Kemp) och Twamley (Tony Curran) blivit kickade från gänget på grund av en tidigare incident, återförenas de i Bosnien och hjälper varandra att komma åt Glasnovic. Under en diskussion med Masha (Ana Sofrenovic) inser Henno det bästa sättet att komma åt Glasnovic är att ta platsen som en svensk nyhetsgrupp erbjudtis för att intervjua Glasnovic.

Team America

Team America, självutnämnda världspoliser, utrotar terrorister så fort de får syn på några, och när de får nys om en stor operation som kan hota (den amerikanska) livsstilen och freden så ger de sig ut på jakt. De bombar delar av Kairo och får kål på ett gäng lokala terrorister, men det visar sig att det är mycket större fick som lurar i vassen. Självaste Kim Jong-Il, överbefälhavare i Nordkorea, har planerat den stora attacken.

M*A*S*H

Avsnitt: UN, the night and the music

En skara FN-soldater kommer till M*A*S*H 4077 och visas runt av Potter (Harry Morgan). När de kommer till sjukhustältet så möts de av Margaret Houlihan (Loretta Swit) som blir alldeles till sig när hon får syn på den tredje av soldaterna, Per Johannsen (Dennis Holahan) från Sverige:

Leva och låta dö

Filmens inledning utspelar sig på Förenta Nationernas byggnad i New York. En representant från Ungern står och håller tal och strax bredvid sitter Sveriges representant som verkar ha det otroligt tråkigt:

Nighthawks

I denna hyggliga terroristrulle så lamslår Reinhardt Heymar Wulfgar (Rutger Hauer) först StorBritannien och sedan New York, och de två personer som kan stoppa honom är Deke DaSilva (Sylvester Stallone) och Matthew Fox (Billy Dee Williams). Vid en bankett med en massa FN-ambassadörer hörs följande replik från walkie-talkisarna:

"I've got the Swedish delegate in here."

V - Invasion från rymden

Avsnitt: Part 1

I premiäravsnittet av denna klassiska mini-serie från 1980-talet snackas det svenska minsann. Över hela jorden har stora rymdskepp anlänt och hänger nu i luften ovanför de flesta stora städer. Då utomjordingarna ska bekanta sig med jordens invånare för första gången skickar de en liten farkost till taket ovanpå FN-byggnaden i New York och säger då i högtalarna till FN:s generalsekreterare (Wiley Harker), som visar sig vara svensk: