Förr eller senare exploderar jag

Hazel Grace Lancaster (Shailene Woodley) är sjutton år och har haft cancer i tre år. Ingen vet hur länge hon kommer att leva, bara att det inte kommer att vara länge nog. När hennes mamma tvingar henne att gå till en stödgrupp är den enda ljuspunkten Isaac som förlorat sitt ena öga och snart ska operera bort även det andra. Tillsammans suckar de sig igenom timmarna med stödgruppen tills den dag Isaacs vän Augustus Waters (Ansel Elgort) dyker upp. Augustus har tidigare haft cancer, men har besegrat sjukdomen och blivit frisk.

Två panka tjejer

Avsnitt: And the upstairs neighbor

Caroline Wesbox Channing (Beth Behrs) har flyttat in tillsammans med den nyfunne kompisen Max Black (Kat Dennings). Caroline ropar på Max från köket och Max snabba svar ekar bort till vårt avlånga land och författaren Stieg Larsson.

Caroline: "Max, come out!"
Max: "If I came out, it would not be for you, it's be for that hot dragon tattoo girl."

Alex & Emma

Alex (Luke Wilson) är en författare med en stor spelskuld som är på väg att bli inkasserad på ett väldigt smärtsamt sätt. Dessutom så har han skrivkramp så han har problem att få färdigt sin bok, som han inte ens har skrivit första raden på. Han får dock fart när inkasserarna kommer och hotar honom till livet om han inte hostar upp deras 50 000 dollar snabbt som attan. Han får 30 dagar på sig att skriva färdigt boken och få pengar för den.

Ungkarl i paradiset

Adam J. Niles (Bob Hope) har som jobb att skriva ungkarlsböcker - det vill säga böcker om hur en ungkarl lever godast i olika länder. I filmen inledning får vi se hur han håller på och kysser en fransyska på en balkong för att då och då avbryta sig och prata in på band hur det känns och hur han ska skriva i boken. Han får sedan ett telefonsamtal från sin förläggare och när bilden byts till dennes kontor får man se tre stora affischer från Adams tidigare böcker - däribland en om Sverige som heter "How the Swedes live"!

Il postino - Postiljonen

Brevbäraren Mario Ruoppolo (Massimo Troisi) är kär i den vackra Beatrice Russo (Maria Grazia Cucinotta) och vet inte hur han ska få henne att se honom. När poeten Pablo Neruda (Philippe Noiret) flyttar till staden kommer Mario på en plan - om han kan bli vän med Pablo kanske han kan lära honom skriva vackra dikter som kan få Beatrice på fall. I det första klippet har Mario kommit med posten till Pablo och hjälper honom att öppna sina brev eftersom Pablo är smutsig om händerna: