Last man standing

Avsnitt: Back to school

Mikes (Tim Allen) barnbarn Boyd går i en tvåspråkig skola och det gör att Mike kommer in på en lång dialog om migration, olika folkslag och språkfärdighet. För sin vlog på jobbet Outdoor Man går han igenom den kända analogin kring smältdegeln i USA; där folk från olika kulturer blandas och blir en bra mix. I vlog-filmen är det en gryta med en massa olika ingredienser:

Brooklyn nine-nine

Avsnitt: The Swedes

Poliserna Jake Peralta (Andy Samberg) och Rosa Diaz (Stephanie Beatriz) är på jakt efter boven Karl-Ove som enligt uppgifter säljer kaviar på svarta marknaden. De vankar omkring nere i hamnen och hittar där honom. Efter en liten jakt som slutar med en brottningsmatch fångar Peralta och Diaz boven. När de sätter handklovar på honom så hittar de dock något som är mer intressant än kaviar - ett diamanthalsband som sticker ut ur Karl-Oves (Tim Talman) bakficka. Det visar sig vara den kända "köttbullediamanten":

30 rock

Avsnitt: I heart Conneticut

Tracy Jordan (Tracy Morgan) har tagit ledigt och under tiden förfaller showen TGS. För att lösa fallet ber Jack Donaghy (Alec Baldwin) Liz (Tina Fey) att spåra upp Tracy så att allt kan återgå till det normala. Med Liz borta får Pete (Scott Adsit) dra ett större lass och med en ur teamet som hånar honom börjar han gå upp i limningen. När Frank (Judah Friedlander) föreslår försöker bestämma lunch blir det lite för mycket...

The big bang theory

Avsnitt: The workplace proximity

Sheldon Coopers (Jim Parsons) flickvän Amy (Mayim Bialik) har börjat att bedriva ett forskningsprojekt på det universitet där Sheldon arbetar. På lunchen går Sheldon över till det bord där hon sitter med några av sina kollegor och försöker sig på att kallprata med dem. 

Amy: "...and this is Dr Gundersson from Stockholm."
Sheldon: "Aaah, Sweden, the home of my favorite muppet and my second favorite meatball. Ok. The Nordic reputation of lack of humour is well founded. Is his name Gundersson or No-fun-dersson?"

Martial law

Avsnitt: Dog day afternoon

Kent Clayton (Kevin Brief) mördas brutalt i hamnen och Sammo Law (Sammo Hung Kam-Bo), Terrell Parker (Arsenio Hall) och Chen Pei Pei (Kelly Hu) sätts på fallet. Terrell och Chen beger sig till offrets hem där Terrell hittar 15 par beiga byxor och 15 par blåa skjortor i garderoben, likadana kläder som offret hade på sig. Och sedan fortsätter diskussionen så här:

Animaniacs

Avsnitt: Meatballs or consequences

Yakko, Wakko och Dot har begett sig till Sverige för att delta i den årliga köttbulleätartävlingen. Inne i det stora tältet hör man först en åskådare hojta något till motståndaren, Sven:

Man ur publiken: "Come on Sven, you can do it! I got my Volvo on you!"

Dilbert

Avsnitt: The prototype

Chefen slår ner på Dilberg och hans kollegor och kräver resultat i form av en prototyp av något slag som ingen annan har. En konkurrerande avdelning med den dominerande Lena Olsen i spetsen har redan nått långt, enligt chefen. Sanningen är att Lenas avdelning inte direkt har kommit så långt med något och hon bestämmer sig för att göra lite industrispionage hos Dilbert. Hon bjuder hem sig till honom i tron om att han ska få ha en dejt med henne och medan Dilbert blandar till en drink passar hon på att sno hans ritningar och idéer. Hon ropar från vardagsrummet och då låter det så här:

Babylon 5

Avsnitt: Walkabout

G'Kar (Andreas Katsulas) besök av Na'Kal (Robin Sachs) ombord på sitt rymdskepp. De slår sig ned vid bordet där Na'Kal hugger in på vad som bjuds. Han blir exalterad över att se sin hemvärlds nationalrätt, breen, stå serverad på bordet,men G'Kar får rätta honom och berättar en intressant historia kring maträtten:

The chronicle

Avsnitt: A snitch in time

Grace (Rena Sofer) blir dumpad av sin pojkvän Louis (Stephen Dunham) och när hon undersöker honom lite närmare visar det sig att han egentligen kommer från framtiden och har blivit skickad tillbaka i tiden för att bli skyddad mot sina framtida fiender - den svenska maffian. Grace följer efter Louis till ett mausoleum i New York där han ska lämna ett meddelande till framtiden då de båda blir attackerade av några blonda killar med ett högst dödligt vapen, ett gevär som i stort sett smälter allt det avfyras mot.