Morden i Midsomer

Avsnitt: Saints and Sinners

Zoe Dyer (Kim Vithana), ledaren för en arkeologisk utgrävning, blir mördad och blir upptakten till en grym historia som innehåller inte bara mord utan även bedrägeri, vänsterprassel och falska identiteter. I slutet av avsnittet, när kommissarie Barnaby (Neil Dudgeon) jagar mördaren i bil, tillsammans med assistent Nelson (Gwilym Lee), har han radiokontakt med polisstationen och förklarar vilken bil de är efter:

Morden i Midsomer

Avsnitt: A dying art

En nyöppnad skulpturpark blir platsen för ytterligare ett mord i den lilla lilla orten Midsomer. Under mordutredningen besöks ett brittiskt gods där man i bakgrunden kan hitta väldigt intressanta tavlar och prylar... och man kan ju undra hur de har hamnat på godset.... och varför.

Morden i Midsomer

Avsnitt: Maid in splendour

Kriminalkommissarie Tom Barnaby (John Nettles) är detektiven som löser de mord som sker i Midsomer county. Sedan hans gamle assistent har lämnat honom och flyttat till London har han fått en ny assistent vid namn Dan Scott (John Hopkins). Denne har i början gjort vissa närmanden mot Toms dotter Cully (Laura Howard), men då hon inte har visat sig intresserad har relationen stannat på ett vänskapligt stadium. De kan dock tänka sig att gå på bio tillsammans, och särskilt då en viss sorts filmer. Tom och Dan träffar nämligen Cully, varvid följande dialog utspelar sig: