Alla älskar Raymond

Avsnitt: The break-up tape

Ray (Ray Romano) håller på och tränar sin golfswing när hans fru Debra (Patricia Heaton) kommer in i sovrummet och frågar om han kan gissa vad hon hittat när hon städade:

The big bang theory

Avsnitt: The Cooper-Hofstadter polarization

Leonard (Johnny Galecki) hittar ett brev från lnstitute for Experimental Physics som undrar ifall Leonard och Sheldon (Jim Parsons) vill hålla ett föredrag på Topical Conference on Bose-Einstein Condensates. Det som är lite upprörande är att Leonard hittar detta brev i papperskorgen. Han frågar Sheldon hur det kommer sig att brevet hamnat där, och Sheldon menar att han tyckte att det var inte tillräckligt intressant. Leonard menar att han kanske hade velat hålla ett föredrag, även om Sheldon inte vill det. Diskussion fortsätter:

David Letterman älskar verkligen Sverige

David Letterman har haft en strålande karriär, framför allt som programledare för sin Late Show som sändes i över 30 år med honom som programledare. Showen är känd för sina Top 10 lists, där David radar upp och radar ner olika saker i nummerordning, listor som allt som oftast innehåller något från Sverige. Men 2002 ägnade han en väldigt stor del av sin show till att prata om Sverige? Varför då kan man undra, jo, det hade med en prisutdelning att göra, en prisutdelning som gav utdelning åt Davids håll...

 

Oscarchans för ett flertal svenskar

Oscarsnomineringarna inkom idag och inte mindre är tre svenskar har chans att roffa åt sig en statyett. Det är Alicia Vikander som nominerats till bästa kvinnliga biroll för sin roll i ”The Danish Girl” och Eva von Bahr och Love Larson som nominerats till en Oscar i kategorin bästa makeup för sitt arbete med "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".

Taggar

Skål

Avsnitt: Cheerio, Cheers

Frasier (Kelsey Grammer) kommer in på baren och är helt exalterad. Det visar sig att han har blivit utsedd till att undervisa på Bolognas universitet, men innan dess hinner Cliff (John Ratzenberger), Diane (Shelley Long) och Norm (George Wendt) gissa på alltifrån Pulitzerpriset till Nobelpriset:

Vänner

Avsnitt: The one with the soap opera party

Joey har fixat ett party på husets tak där alla hans kollegor från tv-serien Days of our lives är inbjudna. Hans vanliga vänner upptäcker att han ska ha party och får därför också komma, även om det inte var tänkt så från början. Ross tar med sig en kvinnlig kollega, Charlie (Aisha Tyler), som ska börja jobba på hans universitet och de sitter vid ett bord och pratar då Ross frågar ifall det inte kommer att bli svårt att lämna Boston för att flytta till New York:

Vänner

Avsnitt: The one with Joey's award

Phoebe (Lisa Kudrow) får tag i en prisstatyett och lever sig totalt in i sin roll som pristagare:

Phoebe: "It’s just so unexpected! I…I uh... I’ll tell you it’s just such an honor... to just be nominated... for a Nobel Prize... and you know to win one... for a massage."