Pinky and the brain

Avsnitt: 
Brainwashed: Part 1: Brain brain go away

Tack vare en missuppfattning och en idiot i Vita Huset blir Brain och Pinky inbjudna till en föreläsning om den mänskliga hjärnan. Brain skriver ett låååångt tal och de beger sig dit. I dörren står en clown för att liva upp stämningen och Brain förklarar för Pinky att han inte klarar av clowner och att de får honom på riktigt dåligt humör. Sekunden därpå inser han vad det är för folk som är inbjudna till föreläsningen och han blir gladare:

Brain: "Look Pinky, a veritable gaggle of intelligentia. There's Nobel prize winning physicist Fredrich von Fliesel, and leading psychologist dr Lydia Sopsohn."
Lyssna på ljudklippet (54 kb)

Presidenten Bill Clinton är med på föreläsningen och han föreslår lite lamt att de ska bryta isen genom att dansa den nya dansen Schmëerskåhøvên och han presenterar det på det här sättet:

Bill: "I thought we'd start things off with a little icebreaker - the latest dance craze from Denmark - the Schmëerskåhøvên. And here to perform it is the group who made it famous, all the way from Sweden. Give it up for BAAB!"
Lyssna på ljudklippet (79 kb)

Lite underligt att det är en svensk grupp som för fram en dansk sång... fast underligare saker har väl hänt i världen.

Pinky and the brain, avsnittet Brainwashed: Part 1: Brain brain go away (1998)
Originaltitel: Pinky and the brain
LJS Larsson