Tinker tailor solider spy

Jim Prideaux (Mark Strong) knackar på hos Control (John Hurt) som försiktigt öppnar dörren. I bakgrunden hörs en melodi som är allas vår Jussi Björling som sjunger "Land, du välsignade". Allt eftersom Control och Jim börjar inleda sin konversation så tystnar sången.

Sex education

Avsnitt: Episode #2.2

Otis Milburn (Asa Butterfield) är i tonåren och har nyligen kommit över det pinibla faktum att hans mamma är sexrådgivare, och ofta delar med sig - högt och lågt - om sina kunskaper. Som om tonåren inte är tillräckligt jobbiga så dras Otis med detta. Men, som sagt, han har precis kommit förbi det faktumet, och kan numera runka utan problem som vilken annan tonårspojke. Nu är problemet dock det att nu kan han knappt sluta. Han får ståfräs titt som tätt. Som på morgonen innan skolan, och då han försöker komma in i badrummet för att göra något åt saken så är det upptaget.

Olsen-banden och Dynamit-Harry löper amok

När Olsenbandets ledare och idékläckare Egon Olsen (Arve Opsahl) kommer ur fängelset visar det sig att hans kumpaner Benny (Sverre Holm) och Kjell (Carsten Byhring) blivit laglydiga medborgare, som har fått jobb och Benny är t.o.m. förlovad med chefens dotter. När Egon begår ett litet inbrott, som Benny och Kjell åker fast för och han räddar dem från fångtransporten blir det dock annat ljud i skällan.

A prairie home companion

Garrison Keillor (Garrison Keillor) tvingas sända sin sista live-radio show eftersom teatern som showen sänds ifrån har sålts och ska rivas. Som radioshower i kommersiella kanaler har även Keillor reklam, fast här framförd direkt framför publiken och mikrofonerna. I mitten av showen kommer följande reklamjingel upp gällande svart, hett kaffe:

The news boys

Det är ett tufft klimat att dela ut tidningar i sekelskiftets New York - många som vill dela på kakan och från början en riktigt liten kaka. Jack Kelly (Christian Bale) är en av dem och hans kompisar David Jacobs (David Moscow) och Les Jacobs (Luke Edwards) råkar vara i närheten av honom när Snyder (Kevin Tighe), en fångvaktare vid en ungdomsanstalt, får syn på Jack. Jack får snabba fötter och försvinner från scenen, med David och Les i hälarna. Jack får förklara för dem att han vid ett tillfälle satt inne på en ungdomsanstalt, men lyckades rymma därifrån.

Flipper

Avsnitt: Slingshot

I ett avsnitt från 1960-talet sjunger Ulla Strömstedt det härliga gamla örhänget "Vi går över daggstänkta berg" på svenska två gånger.

Starship troopers

I början av den här filmen spelas det en slags handbollsfotbollsmatch där ett par av huvudrollsinnehavarna får göra sig av med lite testosteron. Ett flertal gånger får man se hur de vrider på huvudet och visar att hjälmarna kommer från det svenska företaget JOFA.

Svedala - Alla gånger

Som i alla gamla filmer så är ofta inledningssången otroligt klämkäck och den här är inget undantag. Här sjungs titeln glatt:

Kör: "I'll take Sweden, ja ja ja."