Happy-Go-Lucky

Poppy (Sally Hawkins) är otroligt positiv och glad och hänger på en kollega som har börjat gå på flamencokurs. Lärarinnan Rositta Santos (Karina Fernandez) är i sin tur otroligt expressiv och vibrerande när hon berättar om flamencon och dess historia, vad man bör känna när man dansar, varifrån energin ska komma. Och plötsligt har hon berättat lite mer än vad kursdeltagarna var beredda på:

Pinky and the brain

Avsnitt: You said a mouseful

Musen Brain håller på och planerar hur han och Pinky ska ta över världen, men blir hela tiden störd och avbruten av folk i närheten som spelar KickySack, en sorts boll man kickar mellan sig. Den har till och med en irriterande tv-reklam som Brain stör sig på:

Continental

Mimi Glossop (Ginger Rogers) vill skilja sig så hennes fast Hortense (Alice Brady) hyr in en kille som ska agera påstådd älskare så att katastrofen och skilsmässan är ett faktum. Dansaren Guy Holden (Fred Astaire) träffar på Mimi i staden Brightbourne och Mimi misstar honom för den inhyrda och påstådda älskaren. De finner dock varandra och blir otroligt lyckliga, så lyckliga att de dansar stup i kvarten. Mot slutet av filmen är det ett låååångt dansnummer och då sjungs den härliga låten Continental som Mimi och Guy dansar till.

Pinky and the brain

Avsnitt: Brainwashed: Part 2: I am not a hat

Pinky och Brain har blivit tillfångatagna och hjärntvättade, men tack vare Pinkys irriterande uttryck Narf! så inser Brain att han blivit hjärntvättad. Han ser till att de får tillbaks alla minnen och kan fly från stället de hålls fångna på. Väl tillbaks i labbet berättar han för Pinky vad han kommit fram till angående den danska världshiten Schmëerskåhøvên:

Familjen Addams

Avsnitt: Lurch learns to dance

Lurch (Ted Cassidy) har blivit inbjuden till den årliga butlerbalen, men vill inte gå eftersom han inte kan dansa. Gomez (John Astin) och Mortitia (Carolyn Jones) tar på sig att se till att han kommer iväg till balen och ska därför lära honom att dansa. Det går inte bättre än att Lurch sträcker ryggen men Gomez fixar det genom att ta med Lurch ner i källaren och lägga honom i en gammal klassisk sträckbäck. När de börjar sträcka ut honom grymtar Lurch lite, men till slut hoppar den felande kotan rätt och alla kan andas ut. Gomez och Mortitia säger då följande:

Hemma värst

Avsnitt: Demolition

Balowski (Alexei Sayle) får plötsligt tuppjuck och brister ut i en lång monolog om att saker och ting verkligen inte är som de verkar. Ett exempel är då:

Balowski: "Abba? Abba, Swedish? I knew then when they were a Lancashire clog-dancing trio! Arthur, Betty, Boris and Angela!"