Seinfeld

Avsnitt: 
The Puerto Rican day

Det här avsnittet inleds med att hela Seinfeldgänget sitter i Jerrys svarta Saab Cabriolet på motorvägen. Där råkar de i luven med en kille i en brun Golf när Jerry (Jerry Seinfeld) blockerar honom för att komma av motorvägen. En stund senare har de hamnat inne i innerstan där det är en parad och bilköer. Precis när de ska köra in på en sidogata så kommer den bruna Golfen och dess förare Lamar (Mario Joyner) och hamnar mitt i deras väg:

Lamar: "Oh, look who's here. My old buddy, black Saab."
Jerry: "Maroon Golf."
Lamar: "Where you goin', black Saab? You seem to be a tad askew."
Lyssna på ljudklippet (55 kb)

För att komma in på sidogatan så måste till slut Jerry be om ursäkt för att han körde framför den bruna Golfen, men när vägen är fri så ändrar sig Jerry och utbrister:

Jerry: "I'm glad I cut you off, because black Saab rules!"
Lyssna på ljudklippet (19 kb)

Dock får de möte på sidogatan och blir fast i bilkön igen, nu precis framför den bruna Golfen. Lamar fortsätter häckla Jerry:

Lamar: "I don't think I've ever seen a man driving a Saab convertible. Still haven't."
Lyssna på ljudklippet (27 kb)

Avsnittet fortsätter med att Kramer (Michael Richards) akut måste på toa och det löser han genom att gå och titta på en lägenhet som ska säljas och använder sig av toaletten där. Till slut så hamnar alla killarna där och Jerry blir då orolig eftersom ingen ser efter hans Saab. Eftersom de alla tre har föreställt rika affärsmän för att titta på lägenheten så säger han lite kryptiskt:

Jerry: "Then who is watching the factory?"
Kramer: "Factory?"
Jerry: "The Saab factory."
Kramer: "Jerry, thats in Sweden!"
Lyssna på ljudklippet (46 kb)

Avslutningsvis så har Jerrys Saab blivit förstörd av huliganer och de har "slängt" ner den i en källartrappuppgång. Lamar kommer då förbi en sista gång och skriker:

Lamar: "Hey, black Saab. Looks like that building cut you off!"
Lyssna på ljudklippet (19 kb)

Seinfeld, avsnittet The Puerto Rican day (2000)
Originaltitel: Seinfeld
Lars Kanderhag, Erik Nilsson, Per Söderberg, Ola Arnryd, Niklas Sörman, Michael Sjöstedt, Niklas Börjesson, Andreas Unnervik, Jacqueline. Tack till Erik Karlsson som tipsade om YouTube-klippet.