Tillbaka till framtiden

Avsnitt: 
Put on your thinking caps, kids! It’s time for Mr. Wisdom!

Denna serie tar vid några år efter att filmserien Tillbaka till framtiden tar slut. Emmett "Doc" Brown (röst av Dan Castellaneta) har med sin fru Clara (röst av Mary Steenburgen) och båda söner Jules (röst av Josh Keaton) och Verne (röst av Troy Davidson) flyttat till nutidens (1992) Hill Valley. De har två tidsmaskiner och tillsammans med Docs kompis Marty McFly (röst av David Kaufman) reser de kors och tvärs genom tiden och upplever diverse äventyr.

Avsnittet börjar med att Doc för Marty visar sin senaste uppfinning: MARIE (Memory Archive Recall Indexer and Enhancer), som ska hjälpa en med minnet. När Doc har prövat den och nästan strukit med på kuppen, visar det sig, att den har blivit mycket varm:

Doc: "Now I remember. MARIE allows you to recall any memory, such as the importance of wearing oven mits when handling anything above 50 degrees Celsius. Ahhh!"
Lyssna på ljudklippet (82 kb)

Strax därefter får man se hur Jules och Verne ser på TV. Programmet de ser på är ett vetenskapsprogram för barn, som leds av Mr. Wisdom (röst av Thomas F. Wilson) och Verne blir överlycklig, när det visar sig, att han ska komma på besök till Hill Valley dagen därpå. När Doc upptäcker det hela blir han dock mindre glad. Det visar sig nämligen, att han och Mr. Wisdom i sin ungdom var studiekamrater på universitetet. Så småningom blev de dock bittra fiender, när Wisdom stal Docs uppfinning och de har varit fiender ända sedan dess.

På kvällen smyger sig Wisdom in i Docs labb och blir överväldigad av alla uppfinningar han hittar:

Mr. Wisdom: "Well, looky, looky, looky. It's an Emmett Brown smorgasbord!"
Lyssna på ljudklippet (54 kb)

Tillbaka till framtiden, avsnittet Put on your thinking caps, kids! It’s time for Mr. Wisdom! (1992)
Originaltitel: Back to the future
Anders E ”Ludde” Lundin