Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Annie get your gun

När Buffalo Bills (Louis Calhern) westernshow kommer till staden korsas Bills väg med Annie Oakley (Betty Hutton). Annie är en flicka som vuxit upp i vildmarken, kan inte läsa eller skriva, men hon kan skjuta allt som rör sig med sitt gevär och missar aldrig. Eftersom en del av westernshown är att utmana den store Frank Butler (Howard Keel), som också är väldigt bra på att skjuta allt som rör sig, hamnar Annie på samma scen som Frank. De börjar skjuta och efter en liten stund missar Frank en lerduva och Annie blir förklarad som vinnare. Buffalo Bill inser att den här tjejen kan vara bra för affärerna och pratar med showens producent, Charlie Davenport (Keenan Wynn), om att ta med henne på turnén. Sagt och gjort, Annie får följa med och inom kort har hon ovetandes konkurrerat ut Frank Butler, som hon blivit kär i, som showens stora namn. Frank lämnar showen samma vecka som showen ska åka på Europaturné och Annie är förkrossad. Hon gör dock sitt jobb och visar upp sina färdigheter för storheter i Paris, Berlin, Rom och London. Efter showens slut i London pratar Charlie med Buffalo om hur dålig lönsamhet showerna har då de ska uppträda för presidenter, kungar och drottningar. De vill se showen, men betalar inte för den.

Buffalo: "Hello, Charlie. Great success, wasn't it?"
Charlie: "Oh great, another success like that and we'll go broke."
Buffalo: "What are you talking about?"
Charlie: "These command performances are costing us our shirts. They command, we perform, no one pays."
Buffalo: "Oh well, look here, we got enough money to meet our payroll this week?"
Charlie: "Meet it? We're not close enough to even wave at it."
Buffalo: "Oh no..."
Charlie: "Maybe we'll break even in Sweden. They only have one king and he's on a vacation."

Audio file

Buffalo menar då att de kanske packa ihop och åka hem till USA igen. Inte bara för att börja tjäna lite pengar, utan för att han har sett att Annie är riktigt deppig. Hon saknar Frank. Hon kommer fram till Buffalo och Charlie och småpratar lite:

Annie: "Well, I'm all packed. Where we heading now? North? South?"
Buffalo: "We haven't decided."
Charlie: "We were talking about Sweden."
Annie: "That's nice."

Audio file

Affisch för filmen Annie get your gun

Thomas E

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.