Bild från filmen Fish Tank

Fish tank

Mia (Katie Jarvis) bor med sin mamma som är singel i en förort någonstans i Storbritannien. De får kämpa för att få ekonomin att gå ihop och det blir inte bättre för att mamman väljer att lägga mer pengar på sprit och fester än att skaffa mat för dagen. Livet är en kamp. När Mia är på väg hem från skolan går hon förbi ett rivningsområde där hon ser en utmärglad häst stå tjudrad med en kedja. Hon går in och försöker förstöra kedjan för att släppa hästen fri, men blir ivägjagad av två bröder. Hon går tillbaks några dagar senare och möter då brödernas lillebror Billy (Harry Treadaway). De pratar lite och en liten gnista uppstår. Av en slump ser Mia Billy några veckor senare och hon slår följe med honom till en bilskrot där de klättar över staketet då Billy behöver hitta lite reservdelar till en bil, en Volvo:

Billy: "It's alright. He's just for show."
Mia: "What are you looking for?"
Billy: "A Volvo 940."
Mia: "What's it look like?"
Billy: "Like a Volvo 940."
Mia: "Alright, clever dick."
Billy: "Yes! Look, a Volvo 940."
Mia: "Looks like any other car to me."
Billy: "Well you don't see them often. They don't buckle easily in a smash."

Audio file

Mia får hålla utkik på den öde bilskroten medan Billy kör igång med att skruva loss en del från Volvon, vilket han lyckas med.

Affisch för filmen Fish Tank

Fredrik Ekman

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.