Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

München

När den palestinska terroristgruppen Svart September kidnappar och avrättar elva israeler under OS i München 1972 drar det igång en hänsynslös jakt på de som beordrat attacken på israelerna. I den Mossad-utvalda gruppen står Avner (Eric Bana) i spetsen och som med sin grupp hittar en efter en av de inblandade på hög nivå och avrättar dem som hämnd. När de har kommit till Hussein Abad Al-Chir (Mostefa Djadjam) har de hittat honom på ett hotell där Avners grupp placerar en bomb under hans säng. För att verkligen vara säker att Hussein verkligen har gått och lagt sig och inte bara lagt en väska på sängen så bokar Avner rummet intill och via balkongen har han tänkt se när Hussein går och lägger sig. Innan Hussein dyker upp på sitt rum så kommer hans kvinnliga granne ut på balkongen bredvid. Hon ler lite åt Avners håll och sedan kommer hennes make ut på balkongen, då man får höra följande:

Granntjej: "Hej."
Lyssna på ljudklippet (6 kb)

Till Avners bestörtning kommer sedan Hussein ut på balkongen strax innan läggdags och börjar prata med Avner. Då låter det så här:

Al-Chir: "Beautiful night."
Avner: "Beautiful night, yeah. Yeah..."
Al-Chir: "Where are you from? I can't place..."
Avner: "Düsseldorf."
Al-Chir: "Yes? I wouldn't have guessed it. I thought perhaps a Swede. I taught in Sweden, Near Eastern languages."
Avner: "Really?"
Al-Chir: "Teaching Lebanese immigrant women how to clean houses. In Swedish."
Lyssna på ljudklippet (131 kb)

Hussein berättar att det nygifta paret på balkongen på andra sidan Husseins, kommer att hålla på hela natten. Svenskan Lisa Werlinder spelar där rollen som den nygifta bruden, därav det svenskklingande hejjet ovanför.

Affisch för filmen München

Mr Cane, Martin Björnsson, Anne-Louise Kullgren, Fred, Lokal_Profil

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.