The big bang theory

Avsnitt: The champagne reflection

Leonard (Johnny Galecki), Howard (Simon Helberg) och Raj (Kunal Nayyar) rensar ut kontoret efter nyligen avlidne Professor Roger Abbott. Istället för att gå igenom materialet för att rädda något av värde, slänger de mestadels ut allt utan att läsa igenom det, tills Leonard hittar en femtio år gammal gåva till professorn från hans mor. Den här gåvan får dem att tänka lite mer respektfullt på hans material, särskilt de anteckningar som de inte förstår.

Hello ladies

Avsnitt: The drive

Engelske tönten Stuart (Stephen Merchant) har flyttat till Hollywood där han misslyckas med att ragga på fotomodeller. Hans inneboende och kompis Jessica (Christine Woods) är en lika misslyckad skådespelerska, men så pretentiös att hon till exempel tvingat sina kompisar att förfesta till filmen Pansarkryssaren Potemkin.

Själen

Joe Gardner, en musiklärare i mellanstadiet, har länge drömt om att utföra jazzmusik på scenen och får äntligen en chans efter att ha imponerat andra jazzmusiker under en öppningsakt på Half Note Club. Men en olycka gör att Gardner hamnar i koma och hans själ hamnar i efterlivet. Där är han klassad för att stöpas om på nytt och placeras i en ny kropp, i ett barns kropp. Men Joe går inte med på det. Han ska ju precis slå igenom, blir berömd och få jazza resten av livet. Han tar helt enkelt en annan själs plats i efterlivet och får därigenom en chans att återvända till jorden.

Vänner

Avsnitt: The one where Nana dies twice

Ross (David Schwimmer) och Monicas (Courteney Cox) farmor dör och alla blir naturligtvis ledsna. Deras pappa Jack (Elliott Gould) och Monica sitter och pratar om vilken kista de ska ha och då kommer följande diskussion upp:

Over her dead body

Henry (Paul Rudd) förlorar sin fästmö i en olycka med en isskulptur samma dag som de ska gifta sig. Henry tar det väldigt hårt och ler i stort sett aldrig sedan den dagen. Hans syster Chloe (Lindsay Sloane) tröttnar på detta och drar med honom till mediet Ashley (Lake Bell) för att söka upp hans döda flickvän Kate (Eva Longoria Parker). Det blir inte bättre än att Ashley och Henry fattar tycke för varandra, trots att Kate dyker upp som spöke och försöker sätta käpp efter käpp i hjulen mellan dem.

French & Saunders

Avsnitt: The seventh seal

I denna brittiska komediserie där Dawn French och Jennifer Saunders gör parodi på kända filmer, gör man i ett avsnitt parodi på Ingmar Bergmans filmer, bland annat "Det sjunde inseglet". I början av det svart-vita avsnittet står Jennifer vid fönstret och suckar djupt. Dawn kommer upp bakom henne och frågar vad som står på:

Animaniacs

Avsnitt: Meatballs or consequences

Yakko, Wakko och Dot har begett sig till Sverige för att delta i den årliga köttbulleätartävlingen. Inne i det stora tältet hör man först en åskådare hojta något till motståndaren, Sven:

Man ur publiken: "Come on Sven, you can do it! I got my Volvo on you!"

Will & Grace

Avsnitt: Boo! Humbug

Will (Eric McCormack) och Grace (Debra Messing) har dukat upp för en mysig hemmakväll med god hemlagad mat, gott vin och ett gäng Ingmar Bergmanfilmer. Will står vid spisen och Grace ska precis ta ut ett band ur videon och sätta i den första Bergmanfilmen: