Själen

Joe Gardner, en musiklärare i mellanstadiet, har länge drömt om att utföra jazzmusik på scenen och får äntligen en chans efter att ha imponerat andra jazzmusiker under en öppningsakt på Half Note Club. Men en olycka gör att Gardner hamnar i koma och hans själ hamnar i efterlivet. Där är han klassad för att stöpas om på nytt och placeras i en ny kropp, i ett barns kropp. Men Joe går inte med på det. Han ska ju precis slå igenom, blir berömd och få jazza resten av livet. Han tar helt enkelt en annan själs plats i efterlivet och får därigenom en chans att återvända till jorden.

American horror story

Avsnitt: Room 33

Agnetha (Helena Mattsson) och Vendela (Kamilla Alnes) ville komma till Kalifornien, besöka Universal Studios och åka "Fast and the Furious". Det blev inte så. De hade bokat rum på fel hotel - ett demoniskt och hemsökt hotell - och det blev i stället deras död, vilket jag tidigare skrivit om i inläggen "Checking in" och "Chutes and ladders".

Arkiv X

Avsnitt: The list

Fången Napoleon "Neech" Manley (Badja Djola) döms till döden i den elektriska stolen och strax innan strömmen slås på säger han att han ska komma tillbaks och hämnas. Fem män kommer att dö inom kort proklamerar han. Ingen tror naturligtvis på honom, men några dagar senare hittas en vakt död i Manleys cell och då kallas Mulder (David Duchovny) och Scully (Gillian Anderson) in på fallet. Här pratar de med fängelsets chef, Leo Brodeur (J.T. Walsh):

Arsenik och gamla spetsar

De äldre damerna Abby och Martha Brewster har en otrevlig hobby. De låter ensamma äldre herrar hyra ett rum hos dem och sedan spetsar de herrens dricka med arsenik för att på ett skonsamt sätt låta honom avsluta sitt, enligt dem, ensamma och trista liv. Deras systerson Mortimer (Cary Grant) upptäcker sanningen och lyckas få Gibbs (Edward McWade) att ge sig av därifrån. Alldeles innan har dock herren nästan varit på väg att dricka lite av den förgiftade drickan:

Den nakna pistolen

Polisen Nordberg (O.J. Simpson) har blivit skjuten och ligger halvdöd på sjukhuset. Kollegorna Ed Hocken (George Kennedy) och Frank Drebin (Leslie Nielsen) beger sig dit för att lätta upp stämningen och för att få ledtrådar till vem som försökte döda Nordberg. Dialogen hamnar i ett dödläge när de kommer fram till att att dö i sjuksäng är inget värdigt sätt att dö på - varpå Frank räknar upp andra bra sätt att dö på: