The big bang theory

Avsnitt: The bachelor party corrosion

Leonard (Johnny Galecki) har gift sig, men har inte fått någon svensexa, så nu blir han kidnappad av Howard (Simon Helberg) och Raj (Kunal Nayyar) för att grabbarna ska ha lite kul. Leonard blev jätteglad, men Sheldon (Jim Parsons) fick mer eller mindre tvingas med och sätter sig på tvären när han får höra vart resan ämnar ta dem:

The big bang theory

Avsnitt: The champagne reflection

Leonard (Johnny Galecki), Howard (Simon Helberg) och Raj (Kunal Nayyar) rensar ut kontoret efter nyligen avlidne Professor Roger Abbott. Istället för att gå igenom materialet för att rädda något av värde, slänger de mestadels ut allt utan att läsa igenom det, tills Leonard hittar en femtio år gammal gåva till professorn från hans mor. Den här gåvan får dem att tänka lite mer respektfullt på hans material, särskilt de anteckningar som de inte förstår.

The big bang theory

Avsnitt: The cognition regeneration

Leonard (Johnny Galecki), Sheldon (Jim Parsons), Howard (Simon Helberg) och Raj (Kunal Nayyar) förlorar stort mot ett gäng skolungar i ett onlinespel, och det gör att grabbarna börjar ifrågasätta sina liv och karriärer. Har de gjort rätt val, har de satsat på rätt saker och så vidare. Sheldon drar det hela till sin spets och blir - som vanligt - ganska outhärdlig, och Amy (Mayim Bialik) ryter ifrån vid ett tillfälle, något som hon sedan ber om ursäkt för:

The big bang theory

Avsnitt: The expedition approximation

Raj (Kunal Nayyar) och Sheldon (Jim Parsons) ska jobba ihop på ett projekt, och Raj kommer över till Sheldons kontor på Caltech för att snacka lite:

The big bang theory

Avsnitt: The mommy observation

Sheldon (Jim Parsons) och Howard (Simon Helberg) är på besök på NASA, vilket gör att de andra vännerna hamnar mitt i ett middagsmordmysterium som Raj (Kunal Nayyar) tänkt ut och fixat. Leonard (Johnny Galecki), Penny (Kaley Cuoco), Bernadette (Melissa Rauch) och Amy (Mayim Bialik) får ledtrådar av Raj som ska leda dem fram till vem som mördade Stuart Bloom (Kevin Sussman). Halvvägs in i mysteriet så kommer det fram att någon ur gänget har rest i tiden för att kunna mörda Stuart, och Raj hjälper dem lite på traven:

The big bang theory

Avsnitt: The flaming spittoon acquisition

Gänget är på besök i Stuarts (Kevin Sussman) nördiga serietidningsaffär, och Stuart pratar lite med Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik). Eftersom hon är trevlig och inte behandlar honom som om han vore luft eller en skitstövel. Stuart frågar då ut Amy på en dejt. Eftersom Sheldon och Amy inte är ihop på något seriöst sätt, så går Amy med på det. När Sheldon (Jim Parsons) och Leonard (Johnny Galecki) kommer till affären en kväll senare i veckan är Stuart inte personen bakom disken - och han står alltid bakom disken! Sheldon och Leonard kan inte riktigt greppa läget...

The big bang theory

Avsnitt: The celebration reverberation

Leonard (Johnny Galecki) och Penny (Kaley Cuoco) får ett julkort från Leonards bror som lever det perfekta livet och alltid skryter om det. Det får Leonard att snöa in på att han också ska göra ett liknande julkort nästkommande jul, och börjar därför skriva en lista över saker som han och Penny gjort under året som han kan skryta med. Det går dock lite trögt och efter ett tag finns det bara fyra saker uppskrivna på hans whiteboard, varav en är "Satte ihop skrivbord från IKEA".

The big bang theory

Avsnitt: The Cooper-Hofstadter polarization

Leonard (Johnny Galecki) hittar ett brev från lnstitute for Experimental Physics som undrar ifall Leonard och Sheldon (Jim Parsons) vill hålla ett föredrag på Topical Conference on Bose-Einstein Condensates. Det som är lite upprörande är att Leonard hittar detta brev i papperskorgen. Han frågar Sheldon hur det kommer sig att brevet hamnat där, och Sheldon menar att han tyckte att det var inte tillräckligt intressant. Leonard menar att han kanske hade velat hålla ett föredrag, även om Sheldon inte vill det. Diskussion fortsätter:

The big bang theory

Avsnitt: The reclusive potential

Amy (Mayim Bialik) och Sheldon (Jim Parsons) ska snart gifta sig och det börjar dra ihop sig till möhippa för den lyckliga. Den kommande helgen ska Amy få just detta - en möhippa - medan Sheldon ska besöka en forskare som han blivit inbjuden till. Denne forskare bor långt ut i skogen och de andra killarna i gänget ska därför hänga med för att se till att han kommer fram utan problem, och kommer hem utan problem. Howard (Simon Helberg) och Penny (Kaley Cuoco) sammanfattar läget:

The big bang theory

Avsnitt: The VCR illumination

Sheldon (Jim Parsons) och Amy (Mayim Bialik) har skrivit en avhandling som tyvärr har blivit motbevisad av en rysk avhandling. För att begränsa skadan så mycket som möjligt har Leonard (Johnny Galecki) och Penny (Kaley Cuoco) gjort upp en lista på förbjudna ämnen att ta upp. Som t.ex. ryssar, priser, medaljer, nobel och så vidare. Även Rocky IV är ett förbjudet ämne - eftersom Rocky slåss mot en ryss i den filmen (som spelas av allas vår Dolph Lundgren). Howard (Simon Helberg), Raj (Kunal Nayyar) och Bernadette (Melissa Rauch) lyssnar uppmärksamt.