Spoiler alert

Michael Ausiello (Jim Parsons) möter Kit Cowan (Ben Aldridge) och tyckte uppstår. De inleder ett förhållande och flyttar snart ihop. En dag får de dock beskedet attt Kit har cancer, och en aggressiv sådan. Läkarna vill påbörja behandling omgående, och när Kit ska få första behandlingen så visas han in till en gemensamhetsavdelning där alla får sitta i fåtöljer för sin behandling. Michael säger att de hade blivit lovade en säng, eftersom Kits cancer sitter i baken, i skinkan. Sköterskan (Megan Irminger ) meddelar att de inte har någon ledig säng men de accepterar inte Michael:

Stay close

Avsnitt: Episode #1.7

Michael Broome (James Nesbitt) möter upp med sin flickvän Lorraine Briggs (Sarah Parish) utanför nattklubben Vipers, där hon arbetar. Lorraine har
cancer och Michael vill naturligtvis hjälpa till så mycket som möjligt, men Lorraine är inte själaglad över Michaels försök att hjälpa till.

Lorraine: "Business or pleasure?"
Michael: "A witness gave us a lead, I thought Rudy could be able identify him."

Scrubs

Avsnitt: My new old friend

Hypokondrikern mr Corman (Richard Kind) är en ständig besökare på sjukhuset Sacred Heart och ingen tror nånsin på honom. Tills en dag då han faktiskt visar symptom som verkar misstänksamma och det visar sig att han har cancer. Läkaren Perry Cox (John C. McGinley) tillsammans med onkologen Dr. Zeltzer (Bob Clendenin), som har lite dåligt självförtroende, levererar de dåliga nyheterna:

How to be single

Filmens handling kretsar kring en handfull tjejer i centrala New York och deras singelliv. En del är mer eller mindre desperata efter att hitta en partner, andra lite mer coola när det kommer till den delen av sina liv. Systrarna Alice (Dakota Johnson) och Meg (Leslie Mann) delar lägenhet och Meg har, efter att ha fått se efter en väns ettåring, insett att hennes biologiska klocka ringer, och ringer högt. Men hon ödslar inte tid på att leta upp den perfekta mannen, utan letar i stället upp den perfekta spermadonatorn.

Förr eller senare exploderar jag

Hazel Grace Lancaster (Shailene Woodley) är sjutton år och har haft cancer i tre år. Ingen vet hur länge hon kommer att leva, bara att det inte kommer att vara länge nog. När hennes mamma tvingar henne att gå till en stödgrupp är den enda ljuspunkten Isaac som förlorat sitt ena öga och snart ska operera bort även det andra. Tillsammans suckar de sig igenom timmarna med stödgruppen tills den dag Isaacs vän Augustus Waters (Ansel Elgort) dyker upp. Augustus har tidigare haft cancer, men har besegrat sjukdomen och blivit frisk.

Bored to death

Avsnitt: Escape from the Castle!

Jonathan (Jason Schwartzman), George (Ted Danson) och Greg (Zach Galifinakis) går på spa för att fira Rays födelsedag och där passar såväl Ray som George på att röka lite marijuana på taket. Konversationen haltar lite efter det...